[]

Oyun için laptop vs konsol

Selamlar, nöbetli bir çalışanım 24 saat nöbet 2 gün evdeyim. Şu an macbook pro kullanıyorum ama doğal olarak oyun oynatmıyor. Önümde 2 seçenek var heryeri yanmayan 13-14 bin tl civarı gaming laptop almak (macbook proyu satıp) veya xbox series s almak. Laptopda film dizi izlemiyorum şu an. Makale vs okuyorum. Nöbetlerde boş vaktim fazla oluyor ve oyun oynama şansım var. Gönlümden laptop geçiyor ama macbook prodan sonra malzeme kalitesi ve kullanımı ile beni üzmeyecek bir ürün arıyorum. 16 ram 3000 serisi ekran kartlı.




 
Series s 4 bin, laptop 13 bin. Series s alıp, macbook u da tutmak en güzeli bence.


  • baal  (02.10.21 07:25:09) 
Series s + film için mi box s.


  • dickens  (02.10.21 07:26:27) 
Film dizi olayını tvden izliyorum, laptop mobil olması sebebi ile oyun için düşünmüştüm.


  • Weeze3r  (02.10.21 07:33:50) 
Series S parasına göre en fazla oyun deneyimi sunan alet şu an. Rakipsiz bu konuda.

Gaming Laptop denen şey aslında bir ucubelik ancak gereklilik sonuçta. Bende de var 2 tane. Ekran kartı denen hede yüksek güç tüketir.
yüksek güç tüketimi+kısıtlı alanda kısıtlı soğutucu+mobil cihaz=ucubelik.
Fiyatına göre alacağın performans da yerlerde olacaktır. El mahkum ise alınır gaming laptop.
  • bana kedicik derdi  (02.10.21 09:02:06) 
oyun laptopu alacaksan msi en iyilerden biri. tabi ge serisi üzeri daha iyi.


  • xrated  (02.10.21 10:34:29) 
Çıktı mı bilmiyorum ama Steam deck al bence o da bir seçenek olabiliyorsa senin için


  • encokbenisevinnolur  (02.10.21 12:01:32) 
Saçacak fazla paranız yoksa şu pahalılıkta sadece oyun oynamak için en az 10K verip oyun bilgisayarı almak çok mantıklı değil bana göre. PC'ye alıştığınızdan konsolda oyun oynayamama veya zevk alamama (mesela ben) gibi bir durum olmayacaksa arkadaşların da dediği gibi Series S oldukça iyi bir seçim.

Bununla birlikte çok büyük paralar para harcamadan da gayet oyun oynayabilirsiniz. İlerleyen teknolojiyle birlikte Geforce Now, Amazon Luna, Xcloud gibi oyunu buluttan stream ederek oynama servisleri ortaya çıkmaya başladı ve çok cüzi fiyatlara (yani bilgisayara harcayacağınız parayla kaç yıllık abonelik alırsınız) abone olarak bilgisayarda veya konsolda oyun oynama deneyimine denk bir seviyede oyun oynayabilirsiniz. Bu sektörün lideri şu anda Geforce Now ve ben 6 aylık aboneliğe 250 TL gibi bir rakam veriyorum. İlk çıktığı dönemkine kıyasla daha az oyun var, çünkü birçok büyük oyun yayıncısı oyunlarını kaldırdı saçma gerekçelerle ama şimdi geri dönmeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde EA tekrar teşrif ederek bazı oyunlarını getirdi ve daha çok oyun gelmesi bekleniyor. Battlefield 1 bunlardan biri ve 2 gündür oynuyorum. Bu sistem olmasa oynayamazdım. Macbook'da, eski külüstürde, akıllı telefonda falan her yerde oynayabilirsiniz. Her neyse EA'nin bu hamlesiyle diğer giden büyük yapımcıların çark edip dönme umutları yeşermeye başladı. Ama yine de çok oyun var. Bununla birlikte henüz Türkiye'ye gelmeyen Xcloud var ve yüzlerce oyunun bulunduğu Gamepass üzerinden oyunlarınızı stream ederek oynuyorsunuz. Yine şu an sadece Amerika'da hizmet veren ve erken erişim döneminde olan Amazon Luna var. Amazon sunucularını kullandığı için iyi harika bir deneyim sunuyor. Google Stadia'ya falan değinmiyorum bile.

Bilgisayar almadan önce Geforce Now'ın ücretsiz sürümünü Steam'deki ücretsiz bir oyun ile deneyin bir şey almadan önce. Sonuca göre kararınızı verirsiniz.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (02.10.21 21:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.