[]

Ankara'da kısırlaştırma?

ankara'da kedileri ücretsiz olarak kısırlaştıran merkezler var mıdır? aslında vardır biliyorum, bir adet arkadaşım 2 hafta önce bundan yararlandı ama tam olarak lokasyon bilen varsa yardımcı olabilir mi? misal: eryaman yakınları?




 
ankara üniversitesi veteriner fakültesinde yapılıyor (dışkapı) öyle hatırlıyorum ben


  • system error  (03.06.10 23:23:03) 
eryaman yakınında yok ben de eryamandayım :)

yenimahalle belediyesi yapıyor olabilir bir arayıp sorun derim.
  • cro magnon  (03.06.10 23:44:21 ~ 23:45:22) 
veterinerlik fakulteleri ücretsiz olmasa bile kesinlikle en ucuzu.


  • seyduna6687  (03.06.10 23:54:36) 
bi de hayvan barinagina sorun


  • no avalon  (04.06.10 00:28:38) 
2 etap'ta, postanenin orda etimesgut belediyesinin evcil hayvanlar merkezi var. ücretsiz değil ama makul bir ücret karşılığında yaparlar.


  • curiosita  (04.06.10 01:19:29) 
@sivrisinek

sanırım biraz fevri, militan bir cevap olmuş kendisi. kedi kısırlaştırılması, bizzat kendi veterinerimin de içinde bulunduğu, veterinerler tarafından tavsiye edilen, kediyi sakat bırakmaktan ziyade, evde yaşadığı sürece ev şartlarına uyum sağlaması, sokakta yaşadığı süreç içerisinde de aşırı çoğalmadan mütevellit aç kalma, şehir şartlarında istenmeyen durumlar yaşanması gibi durumların engellenmesi için başvurulan bir yöntemdir. en koyu hayvanseverler tarafından kurulan kısırlaştırma merkezlerinin gönüllü olarak sokak ve ev kedilerini kısırlaştırması da buna bir örnektir, isterseniz ankara gölbaşı hayvan barınağını arayıp sorabilirsiniz, bir çok çalışanı zaten arkadaşım olurlar.

hayvanların iradesi olabilir, ama evcil hayvanların ev koşullarında yaşayabilmeleri için bazı koşullara uyum sağlamaları gerekiyor. eğer kedim kısırlaştırılmadığında her yere kendi işaretini bırakıyor, buralarda enfektif bakteriler dolaşıyor ve daha sonrasında bunlar kedime hastalık olarak dönüyorsa benim düşüneceğim çözüm elbette kısırlaştırma olacaktır. ha, sizin gibi peşin hükümlü ve sığ bir bakış açısına sahip olan bireyin benim bunları düşünmediğimi farzetmesi de ziyadesiyle normaldir. doğru ya, ben zevk için aldığım kedimi şimdi sakat bırakıyorum. zaten amerika bizim 12317 trilyon dolarlık bor madenlerimizi de istiyor. yaaaa, yaaa...

bir durum hakkında yorum yaparken karşınızdakinin en az sizin, daha da fazlası sizden daha fazla duyarlı ve zeki olabileceği ihtimalini aklınızdan çıkarmayın. peşin hükümlü olmayın, herşeyi, böylesine basit bir meseleyi bile militan bir şekilde, karşındakini haksız yere ithaml altında bırakan şekilde svunmayın.

siz hayvanseverlik yapmak istiyorsanız aynen devam. panter emel de sizdendi en son. bir de sizinle uğraşamam vallahi...
  • alexander the one point five  (05.06.10 00:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.