[]

30 yasindan sonra araba kullanmayi ogrenmek

yas 30'u gecti, ehliyet almaya calisiyorum 2 senedir. yaziliyi gectim, 2 kere direksiyon sinavina girdim. ilkinde deneyimsizdim kaldim, ikincisinde gicik bir gozetmene denk geldim, adam surekli pedallara dokunuyordu, ona odaklanirken kavsaktan gelen arabayi gormedim, kaldim sinavdan.

simdi ucuncu hakkimi kullanacagim ama gercekten zor geliyor, hele ki kendi arabamiz olmadigi icin pratik yapma sansim da yok. bu durumda araba kullanmayi ogrenmek imkansiz midir? ne yapmak gerekir ehliyeti almak icin. zira meslegim geregi ehliyetsiz is bulmak cok zor.


 
Bizim kendi arabamızla yaptığım pratik hiçbi işe yaramamıştı. Ben de iki kere kaldım ve üçüncüye girmeden hocamdan ekstra ders aldım ve geçmemi sağlayan en önemli etkenlerden bir buydu bence. Komisyon çok önemli tabi ki ama bence imkanın varsa mutlaka ekstra ders al. 29 yaşında aldım ben de.


  • elorelia  (01.10.21 01:28:16) 
28 yaşındayım. 3.'de geçtim. Bu psikoloji gerçekten iğrenç. Ne kadar rahat olursan o kadar iyi. İmkânsız değil. Kurs dışındaki hocalardan özel ders almayı deneyebilirsin. 2, 3 ders park bile çalışsan geçme şansın artar.


  • dissendium  (01.10.21 01:31:42 ~ 01:51:35) 
Sürücü kursunuzu ya da hocayı değiştirin. Bence hoca çok etkiliyor. Derslerde yol rotasını siz belirleyin. Hep kullandığınız yollardan geçin arabayla, sınav yerinde tur atın. Bizim bir tanıdığımız 42 yaşında aldı ehliyetini. Adam hayatı boyunca hiç araba kullanmamış, sırf annesini hastaneye götürmek için öğrenmişti. Siz de yaparsınız hiç sıkıntı değil.


  • GoodMorningTeacher  (01.10.21 01:35:27) 
Gittigim surucu kursunda sansima cok profesyonel ve sakin bir hoca vardi. Ondan 10-15 ders ozel ders almistim.

Her ders 1-1,5 saat suruyordu.

Once sehrin en tenha yerlerinde en basit konulardan basladik.
Dersler ilerledikce yavas yavas guzergah degistirdi ve son derslerde trafigin en yogun oldugu yerlerde kullandirdi.

Bir de sinavin olacagi guzergah da belliydi. Son derslerde hep o guzergahta bir tur atarak bitirdik dersleri.

Sinava girdigimde guzergahi ezberlemistim artik cukuruna isigina kadar.
  • la lykia  (01.10.21 01:56:27) 
benim sürücü kursunda hocalar surekli degisiyor. bir de reflekslerim gelismiyor bir turlu. her aksam biraya takilmak etkiler mi bunu?

tesekkurler bu arada simdiye kadar ciddiye alip fikir sunanlar.
  • rojava kurd u kurdistan  (01.10.21 02:35:42 ~ 02:36:17) 
teyzem 64 yaşından sonra ehliyet aldı kullanıyor sende halledersin.


  • mikahakkinen  (01.10.21 09:51:02) 
46 yaşından sonra öğrendim. bol bol pratik yapmak işin anahtarı, biri iki saatlik deneme herkese yetmeyebilir. kendi arabanız yoksa ya özel hoca veya tanıdığın arabası/kiralık araç ile olur bu iş ancak.


  • lazpalle  (01.10.21 09:53:28) 
hocam naptın 30 yaş yeni 20'ler oldu. "30 yaşından sonra" ne demek? :D

cevap şu; bu işe sağlam bütçe ayıracaksınız. öyle ucuza kapatayımla olmuyor ki olmamış.
özel ders alacaksınız, kursta memnun kaldığınız hoca varsa biriyle başlayın işte.
teknik meseleleri hallettikten sonra şehirde boş sokaklardan başlayarak "SÜREKLİ" trafiğe çıkacaksınız.
demişsiniz zaten işimde de lazım diye; ilerleyen derslerde hocaya söyleyin basit bir güzergahta her ders pratik yapın baya normal şehir trafiğinde yani.
moove kiralayın gerekirse. yani çift pedallı ders arabası üstemiyorsanız. ama hoca sizi sınavdan geçirmek için değil baya canlı trafikte iyi araç kullanmak için hazırlamalı.
  • rewlack  (01.10.21 10:16:34) 
bir de yukarıdaki bahaneler mazeret değil, bahane. tabi kalacaksın yandaki pedalla oynuyor diye dikkatin dağılıyorsa. sürücülük böyle bişey. periferiye de hakim olmak gerek. hazır olana kadar çalışın, sonrasını dert etmeyin.


  • rewlack  (01.10.21 10:17:52) 
Direksiyon dersi alın.


  • marla is in my head  (01.10.21 12:54:00) 
Ben de 36 yaşımda aldım ehliyeti. Tek yapmanız gereken pratik yapmak. Bence önce sınav odaklı çalışın. Ehliyeti cebinize koyduktan sonra trafik alışkanlığını kazanmaya odaklanırsınız.
-Arabayı stop etmeden kaldırıp durdurmak,
-Yola çıkışlarda ve dönüşlerde sinyal (refleks haline gelmeli)
-Yokuş kalkışı (pratik yaparak çok rahat çözersiniz)
-Paralel park (tek yapmanız gereken tekrar tekrar denemek. Bu konuda Youtube'da güzel videolar da var.

Sınav anında olabildiğince rahat olun. Özgüveni yüksek ve rahat bir şekilde kullandığınızda ufak tefek hatalarınızı da tolere edebilir hocalar.

Bol şans.
  • pispinti  (01.10.21 13:49:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.