[]

aşı-pcr-tazmint

selam, aşı ve pcr testi olmamayı tercih eden işçi olan bana bugün işyerinden bire belge imzalamam istendi. belgenin son satırı şöyle: iş kanununun 25/3 kapsamında zorlayıcı nedenle çalışana 1 hafta zaman tanınacak ve sonrasında bu madde kapsamında yaptırım uygulanacaktır.

sorum şu: yaptırımla kastedilen şey işten çıkarmak mï? eğer öyleyse tazminat vb hakları alabiliyor muyum? sonrasında ise SGK'ya başvurup işsizlik parası alabilirmiyim?


 
25. madde işverenin haklı nedenle feshini açıklar, yani sözleşmeni tazminatsız feshetmeyi deneyecekler.
bana sorarsan burda 25/3ün uygulanması pek mümkün değil, işverenin koruma ve gözetme borcu kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor sizin olayın. yani diğer işçileri korumak için işverenin sözleşmeyi feshetmesi daha mantıklı görünüyor.

davayla ilgili olarak net bir şey söyleyemiyorum, çünkü covid aşısıyla ilgili tartışmalar çok yeni ve henüz bir içtihat da yok bu konuda.
  • de jure  (01.10.21 00:16:12 ~ 00:18:26) 
Cevap hayır ve hayır. Hiçbirşey alamazsın.


  • robin one persie  (01.10.21 09:36:45) 
İşten çıkarmadan önce -varsa- disiplin yönetmeliği uyarınca ücret kesme gibi cezalar da uygulanabilir. Hassas ve yeni bir durum olduğu için ben yerlerinde olsam çot diye çıkarmam.

Senden neden aşı olmak istemediğine dair yazılı savunma aldılar mı? Yerinde olsam ileride mahkeme durumunda işini kolaylaştırabilecek şeyler yazardım. Asla olmam demiyorum ama xx konularında bilimsel çalışmaların tamamlanmasını bekliyorum, xxx çekincelerim var sağlık durumum sebebiyle; gibi.
  • Bruce  (01.10.21 12:40:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.