[]

su biskuvinin tadi nasil

bir sure once fransa'dan hediye gelmisti hic acilmamis paketinde duruyordu. bugun denemek icin acip tadina baktim. sekersiz aci bir portakal kabugu tadi var sadece. bozuldu diyecegim ama kotu veya anormal bir kokusu yok ve bayatlamis gibi de degil, kitir kitir normal bir biskuvi kivaminda. ama sanki bu kadar aci olmasi normal gelmedi. bunu bilenler ya da daha once denemis olanlar soyleyebilir mi bu kadar aci midir normalde bu biskuvi?

fikir vermesi icin arkasindaki yazilarin fotograflarini da ekledim, tamamen fransizca oldugu icin anlayamiyorum maalesef.

www.hizliresim.com
www.hizliresim.com
www.hizliresim.com

 
Normal çünkü içinde orange blossom water var.


  • irene  (30.09.21 22:44:40) 
şuralarda yazanlardan anladığım kadarıyla zor bir tadı varmış bu Navette denen bisküvilerin:

www.myprovence.fr
www.tripadvisor.com

hiç yemedim, yazdıklarınızı görünce meraktan aradım google'da.

şurada da tripadvisor'daki yorumda olduğu gibi "a bit of acquired taste" yazıyor hakkında mesela, ilk seferde sevmeyip sonradan yedikçe sevilebilen türden tatlara acquired taste deniyor:
perfectlyprovence.co

bi garip gelmiş olması normal olabilir bu durumda.
  • nimberjack  (30.09.21 23:03:06) 
vay arkadas, yeni tatlara aciklikta epey gozu karayimdir aslinda ama bunu ben bile yiyemedim. biraz daha deneyeyim bakayim yedikce sevebilecek miyim, pek sanmiyorum gerci ya :) recele banip yenilebilir ancak sanki, tek basina yoklukta bile gideri yok resmen :/


  • in vino veritas  (30.09.21 23:08:08) 
biskuvi ozelinde bilgim yok, portakalli urunler sikinti, italyada portakal receli almistim, aci, igrenc bir seydi, hayatimda gordugum en kotu receldi


  • neverletyougodown  (01.10.21 08:38:44) 
@neverletyougodown ben de sevilla'dan almistim benzer bir turunc receli, aciydi dediginiz gibi ama ben sevmistim :) bu kurabiye gercekten bi degisik ama :)


  • in vino veritas  (01.10.21 10:30:26) 
Içinde portakal çiçeği tadı var, ondan garip olabilir. Ben pek sevmem :/
Fransa'da ne güzel ürünler var gidip bu gelmiş garip olmuş =d

  • logisticsmanager  (01.10.21 11:50:17) 
@logisticsmanager bunun yaninda bir de cikolatalisi gelmisti bunun daha kucuk boyu seklinde. o ertesi gun bitmisti :) bu nedense hic acilmadan kalmis. arkadasim guney fransa sevdalisi biri belki oraya has en degisik lezzet bu diye mi dusundu napti bilmiyorum :) gercekten degisikmis :))


  • in vino veritas  (01.10.21 12:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.