[]

Eski şirketten kalan yıllık izin hakları

Arkadaşlar, eski şirketten tazminatlarımızla birlikte çıkışımız verildi ve aynı gün yeni şirkete devrolduk. Benim 42 günlük yıllık izin hakkım arada buhar oldu.

Yeni şirkete sorduğumda bizlik bir durum yok eski izinler geçersiz eski şirketten talep edin dedi. Eski şirket ise biz sizi tüm haklarınızla beraber devrettik o yüzden yeni şirkette hakkınızı arayın diyor.

Ben arabulucuya başvurdum bu arada ve uzlaşılamadı olarak tutanak tuttuk. yani şu an direkt iş mahkemesine başvurabiliyorum.

sorum şu, Ben eski şirkete dava açsam yıllık izin ücretime çöktüler diye ve mahkeme "eski şirketle alakalı bir durum yok" kararı verirse davaya otomatikman yeni şirket dahil olur mu? Eğer öyle olursa beni direkt kovarlar niye hakkını aradın diye.

Yeni şirkete dava açman gerekir derler mi yani? yoksa direkt "yeni şirket de davaya dahil olacaktır duruşma şu güne ertelenmiştir" diye karar çıkabilir mi?

Yeni şirketin başını ağrıtmadan (maalesef) bu işten sıyrılabilir miyim yani?

 
Siz su an yeni sirketinizde hangi tarihli girisli gorunuyorsunuz?

Eski sirketiniz tum haklarinizi devrettik derken neyi kast ediyor?

Hak kelimesinden kasitlari kazanilmis olan iscilik alacaklariniz mi yoksa is sozlesmesi ile duzenlenen sartlar mi yani henuz kazanmadiginiz iscilik alacaklari mi?

Yani hak derken maasinizi, unvaninizi, sartlarinizi diyor olabilirler mi?

Eger kidem tazminati verildiyse yani eski sirketteki iscilik alacaklariniz sifirlanacak sekilde gecis yaptiysaniz izin ucretinizi eski sirketin vermesi lazim.

Arabulucuya sirket avukati gelmedi mi?
Eski sirketin avukatina ulasma sansiniz yok mu? Siz tum haklariniz derken neleri kastediyorsunuz diye sorsaniz?

Cok buyuk ihtimalle eski sirket uzerine yatiyor.

Bir de yeni sirkete nasil devroldunuz? Devrolmaktan kastiniz ne? Eski sirket ile yeni sirket arasinda yasal bir bag var mi?
  • la lykia  (30.09.21 15:47:02) 
yeni şirkete gireli 2 yıl oldu.

haklardan kasıt; tazminatınızı verdik, yıllık izinlerinizi devrettik diyor yani.

arabulucuya şirket avukatı geldi. bizim açımızdan hiçbir problem yok her şeyimiz yasal. kalan yıllık izninizi yeni şirketten talep edeceksiniz dedi.

eski şirketle yeni şirket arasında hiçbir bağ yok. eski şirket özel bir kurumdu. yeni şirket kamuya (belediye) bağlı taşeron bir kurum.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (30.09.21 16:04:06) 
eski şirketten çıkarken tazminatınızı aldıysanız, sanki yeni şirketin meseleyle alakası kalmamış gibi geliyor


  • co2s2  (30.09.21 16:46:04) 
Yeni şirketin konuyla hiçbir alakası yok. Yıllık izinler şirketten şirkete devredilmez. Siz haklarınızı alırken yıllık izinler dahil edilmedi ise hakkınızı eski şirketten talep edeceksiniz.


  • himmet dayi  (30.09.21 16:50:41) 
personelin özlük hakları bir şirketten diğerine devir olmaz. eski şirketten çıkarken tamamı ödenir, yeni şirkette sıfırdan başlar.

istifa, işten çıkarılma veya devir fark etmez. bir şirketten ayrılırken kullanmadığınız yıllık izniniz varsa, kullanmadığınız izin kadar günlük ücreti nakit olarak alırsınız.

muhtemelen "eski şirketten tazminatlarımızla birlikte çıkışımız verildi" dediğiniz kısımda size kullanmadığınız yıllık izinlerinizin ücretleri de ödendi. yani kullanmadığınız izninizin parasını nakit olarak aldınız. gün olarak tatile çıkabilecek bir izniniz yok. işin doğrusu, olması gereken de bu. verilmediyse onu da eski şirketten talep edeceksiniz.
  • kibritsuyu  (30.09.21 16:58:14 ~ 16:58:45) 
eski şirket size çıkış vermişse sorununuz eski şirketledir. dava ile alırsınız.
ama yeni şirket ile eski şirket arasında organik bağ varsa eski şirket te yeni şirket de sorumludur (müteselsilen) organik bağ biraz teknik bir dava.

dava açacaksan eski şirkete açarsın ama yeni şirketi de müdahil yaparsın (zorunlu dava arkadaşı)
  • fistikthecat  (30.09.21 17:13:40) 
Eski sirketi dava ile tehdit edin anlsmazlarsa dava edin


  • turkuaz  (30.09.21 17:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.