[]

Yurtdışından gelen aktarmalı iç hat uçuşu bagaj sorusu

Yurtdışından İstanbul aktarmalı Ankara uçuşum var;

1) valizi İstanbul’da teslim almayacağım o Ankara’ya direkt gidecek ?
2) Pegasus sitesinde “dış hatlardan geldiyseniz valizinizi son seyahat noktasında dış hatlardan almalısınız” yazıyor. Yani esenboğada dış hat gelişe geçip valizimi orada mı bekleyeceğim bu kısım biraz karanlık bende detaylı bir anlatım lazım :(
3) alkol sınırı %22 üzeri 3 litre midir eğer hakkımı başka bir şeyde kullanmazsam, yoksa maksimum 1 litre ki alabiliyorum? Çikolatada olduğu gibi hak birleştirmesi var mıdır yani?

 
bavulun son noktaya kendisi geliyor. ankarada alacaksın bavulu.
fakat ankaraya geldiğinde uçaktan inip bavul bekleme. dış hatlar çıkış kapısına git orda kapıdaki görevliye bavulumu alıcam de içeri gir orda göreceksin bavulunu. yani istanbul uçağından inenler ile aynı bantta olmuyor bavulun. dış hatların içindeki banta veriyorlar.

ben 2 litre geçirdim kimse sormadı bişey
  • plastic_angel  (30.09.21 11:53:32) 
1 ay once disardan geldim, normalde 4-5 sise ickiyle gelirim bu sefer korkuttular, soyle ariyorlar boyle bakiyorlar sistem degismis diye. Tek sise ile geldim, bakan eden olmadi. Orta boy 2 bavul ile geliyorsan kenara cekeceklerini sanmiyorum, herkesi aliyorlar gibi bir durum yok. Kenara cektikleri insanlarin bir suru bavulu kutusu falan vardi benim gordugum.


  • cooperr  (30.09.21 12:01:00) 
ankara'da ucaktan inerken y.disindan baglantili gelenlere seslenip topluca dis hatlara goturuyolar. bagaji oradan aliyorsun. standart bir uygulama sorun cikmaz.


  • helenart  (30.09.21 12:02:09) 
2. sorunuz için;

ankara'yı bilmiyorum ama fikir vermesi açısından yazayım dedim, izmir'de şöyle oluyor;
eğer istanbul - izmir uçağında yurtdışı aktarmalı yolcu varsa
uçaktan inip tam binaya girdiğiniz noktada görevliler duruyor ve deli gibi sürekli "yurtdışı aktarmalı yolcu var mı?" diye bağırıyorlar :)

yurtdışı aktarmalı yolcular görevlilerin yanına gidiyor, görevliler de onları dış hata yönlendiriyor. hatta götürüyorlar direkt.
  • la lykia  (30.09.21 12:03:47) 
La lykia+1. Otobüsmuavini gibi bağırıyorlar :)
Ben İzmir'e gelirken şöyle yapıyorum; valizde iki lt. Yurtdışı duty free bir, iki lt. İzmir'e gelince İzmir'deki duty free. Kontrol eden falan olmadi hic. Genelde geldiğim saatte Gümrük tarafi goygoyda.

  • logisticsmanager  (30.09.21 12:20:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.