[]

Covid19 geçirip tek doz aşı olanlar seyahat edebiliyor mu?

daha önce covid geçiren bireyler için tek dozu yeterli midir? Aşı kartı oluşturduğumuzda 'covid 19 geçiren bireyler için sağlık bakanlığı tek doz önermektedir' ibaresi yer almakta. Tek doz aşımı oldum fakat seyahat edebilecek durumda mıyım bu ibareyle, yoksa ikinci aşı şartı hala var mı? Teşekkür ederim.




 
Pozitif olduktan sonraki 180 günde tek doz yeterli. 180 günü geçtiyse 2 doz + 14 gün gerekiyor.


  • hadsafhada  (29.09.21 22:48:28 ~ 22:48:56) 
@hadsafhada,

Bu bilgi nerede yazıyor acaba? COVID + olduktan sonraki 6 ay içinde 1 doz aşı olundugunda bunun yeterli ve kabul olduğu ile ilgili bir bilgi ben bulamadım.
  • nucleon  (30.09.21 00:33:02) 
Pegasusun sitesine baktığım kadarı ile süresi bakılmaksızın hastalık geçiren + 14 gün önce tek doz aşısını olan seyahat edebilir diyor. @hadsafhada yanlış bilgi veriyor olabilir misiniz?


  • zelkowa  (30.09.21 01:27:50) 
evet ilk cevabım hatalı, iki bilgiyi birbirine karıştırmışım kusura bakmayın.
- pozitif olduktan sonraki 180 gün içerisinde aşı veya pcr'a gerek yok,
- tarihe bakılmaksızın bağışıklık geçirenler tek doz aşı + 14 gün sonra pcr'a gerek yok.

özetle aşının üzerinden 14 gün geçtiyse pcr testine gerek olmadan seyahat edebiliyorsunuz tek doz ile. 14 gün geçmediyse de pcr ile yine seyahat edebiliyorsunuz zaten.
  • hadsafhada  (30.09.21 02:17:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.