[]

askerlik ve tecil sorusu

şu an 27 yaşındayım, lisans öğrencisiyim. e-devletteki sorgulamada "erteleme şartı devam ettiği sürece 31 aralık 2023'e kadar askerlikle ilişiği yoktur" yazıyor.

1) 2023 yazında mezun olduğumu varsayarsak gbt kontrollerinde jandarma tarafından kenara çekilme, kaçak/bakaya vs. olma durumu ne zaman başlar? temmuz-ağustos ayında bir otelde kalacak olsam "hop hemşehrim nereye" diye basar mı polisler?

2) şu an lisans mezunları ne kadar askerlik yapıyor? eski sistemi biliyordum ama son birkaç yıl içinde tekrar değişti sanırım, ondan emin olamadım.

3) 2023 yazında mezun olduktan sonra (aynı dönemde 29'u doldurmuş oluyorum) herhangi bir gerekçe göstermeksizin tecil ettirme şansım var mı? varsa ne kadar?

teşekkür ederim.

 
herkes 6 ay yapıyor


  • jelly bear  (29.09.21 14:17:56) 
1- kaçak durumu başvurunu yaptıktan sonra acemiliğini yapacağın yere belirtilen tarihe kadar gitmediğin zaman başlar. tecil bittikten sonra birkaç ay daha e devletten işlemlerini yapmadığın zaman bir şey olmuyor neden bilmiyorum. ben de askerlik şubesine "tecilim biteli 2 ay oluyor bu durumda bakaya mı kalıyorum" diye sorduğumda bir şey olmaz demişlerdi.

eylülde tecilin bitti diyelim, işlemlerini yapman için ekime bir tarih veriyorlar. o tarihte sağlık ocağında muayeneni oluyorsun, e devletten işlemlerini yapıyorsun. zaten başvurunu yaptığın tarih kasım celbine yetişemeyeceği için şubat-mart-nisan aylarından birine askerliğin çıkıyor.

2- 6 ay. tecilin bittikten sonra e-devletten işlemlerini yaparken yedek subay veya astsubay olmak istiyor musunuz şıklarına evet demeni öneririm. o zaman 12 ay olacak askerliğin ama çok rahat edersin.

3-öyle bir şey duymadım fakat yukarıda belirttiğim gibi o zamanki celbin kayıt tarihlerine kadar başvurmazsan sonraki celbe kadar askerliğini en az 3 ay erteleyebilirsin.
  • mungojerry  (29.09.21 14:46:46 ~ 14:49:43) 
2. Normalde 6 ay. Yedek subaylık 1 yıl. Bir de yedek astsubaylık geldi.

1. Oteli basacaklarını zannetmiyorum. Ceza işlemeye başlar sadece.
  • dissendium  (29.09.21 15:08:53) 
1 ve 3: 29u bitirene kadar sorun yok. Bitirince yaştan dolayı ertelemen iptal edilir. Yüksek lisans yaparsan 3 yıl civarı daha erteleyebilirsin.
29u bitirdiğin zaman başka bir erteleme hakkın yoksa yaştan dolayı ilk celp dönemini beklemeden de askere alabilirler.

  • sumuklurakun  (29.09.21 16:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.