[]

2 Kedinin birbirine alışması

Kız arkadaşımla ufukta evlilik gözüktüğünden kedilerimizi birbirine alıştırmaya çalışıyoruz.

Benim kedim erkek 4 yaşında kısır ve çok sakin uysal biraz cüsseli ama asla saldırmayan bir kedi.

Kız arkadaşımın kedisi dişi. 6 aylık daha büyüme aşamasında çok oyuncu hareketli bizle beraber uyumayı çok seviyor.

Dün erkek kediyi kız arkadaşımın evine getirdik. Başta kafesten cıkarmadık, kokuları alıştırmaya çalıştık. Erkek kedi hiç bir sıkıntı cıkarmazken dişi kedi sürekli tıslıyor koltuk altına kaçmaya başladı. Sonra kafeslerini değiştirdik eşyalarının kokularına alışmalarına çabaladık. Erkek kedim oyun oynamak için dişiye yanaşırken dişi korkuyor sürekli tıslıyor ve savunma atak halinde.

Şimdilik erkek kediyi dişinin cok kullandığı bir odaya kapadık. Dişinin evi paylaşma konusunda sıkıntıları ve korkusu var gibi. Erkek çok rahat gezerken dişi kanepe altından cıkmıyor hiç.

Sizin tavsiyeleriniz varsa neler yapabiliriz, bu süreci dişi açısından daha rahat hale nasıl getirebiliriz?

İnternette yazılan çoğu tekniği uygulamaya çalışıyoruz.

 
öncelikle sabırlı olun. hemen birbiriyle karşı karşıya getirmeyin bence.

bizim evdeki kedi çok agresifti. ben 2. kediyi aldığımda ilk 1 hafta hiç karşı karşıya getirmedik. sadece kokusunu duyması için yastık ya da örtülerini değiştiriyordum, ona bile tıslıyordu büyük olan. 1 haftadan sonra kafes içerisinde göstermeye başladım yeni geleni. daha sonra büyüğe kafese alıp küçüğü dışarda bıraktım. bi 3-4 günde bu şekilde geçirdikten sonra bizim kontrolümüz altındayken ikisini de odaya bıraktık. küçük olan oynamaya çalışıyordu ama büyük olan temkinliydi fakat o eski tıslamaları da azalmıştı. sonra zamanla alıştılar diyebilirim.

biz ilk 10 günden sonra feliway difüzör kullandık. onun faydası oldu mu bilmiyorum ama bizim evdeki kedi eve gelen misafirlere bile saldıran bizim dışımızda kimseyi sevmeyen bi kediydi ama şu an fena değiller. öyle koyun koyuna yatma, birbirini yalama durumu yok ama evin içinde beraber oynuyorlar en azından.

belki görmüşsünüzdür ama ben bu süreçte aşağıdaki linkten baya faydalandım;
www.suzionline.com
  • contavolta  (29.09.21 10:00:51 ~ 10:01:44) 
2-3 haftadır evde iki kediyi alıştırıyorum. birbirlerini ilk gördüklerinde savaş çıktı sanırdın. şimdi gayet iyi oynuyorlar.

kedileri bir süre (1-2 hafta) ayrı odalarda tutup gün içinde başlangıçta 5 dakika yavaş yavaş alıştıkça 10-15 dakika yanyana tutman lazım.

kediler bölgeci olduğu için sırayla kediyi diğer odaya götüreceksiniz. kendi bölgesinde olan daha güvende hissettiği için daha az saldırgan olacaktır.
  • orpheus  (29.09.21 13:44:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.