[]

Siz Olsanız? (Egitim)

Doktora eğitimine başladım. 2 seçeneğim var bu dönem:

1) Sevdiğim dersleri alacağım ancak haftada 1 gün Eskişehir'den İstanbul'a gideceğim. Gece saat 1 de trene bineceğim. Sabh 6:30 da oraya varıp otobüsle kampüse gideceğim. Sonra öğle arasında 17 km ötedeki diğer kampüse gideceğim otobüs ile. Sonra o kampüste 2 ders alıp akşam 8 gibi tren istasyonuna ulaşacağım ve orada 2 saat kadar bekledikten sonra trene binip 5 saatlik yolculuğun ardından sabaha doğru 4te evde olacağım. Yatıp, sabah 07:30 da uyanıp işe gideceğim. Bu günün bana maliyeti yaklalık 200 tl. Ayda 800 tl yapar.

2) Sevmediğim 2 dersi online olarak uzaktan alacağım .

 
sevmediğiniz dersi online alın. diğer dersler ile ilgili syllabus edinip, okuma yapabilirsiniz. ya da önümüzdeki dönemlerde alırsınız.
diğer opsiyon bana imkansız geldi.

  • nzessia  (29.09.21 08:33:39) 
Yalnız bu 1 gün gibi görünse de haftada 4 günü etkiliyor

Ders günü erken uyanacağın için bir önceki günü de buna uygun planlaman gerek

Ders günü zaten adı üzerinde ders ve yollar

Dersten sonraki çalışma günü dinlenmeye fırsat olmayacak

Bir sonraki gün ise bu iki günün yorgunluğunun toplamıyla geçecek
  • freebird5406_2  (29.09.21 09:05:32) 
ilk seçenek sevdiğin kız için yapılır ancak, ders için değil.


  • temasettin  (29.09.21 09:25:38) 
sevmediğim 2 dersi online alırım.
o kadar yoldan sonra sevdiğim derslerden soğurum.

  • seyduna6687  (29.09.21 10:37:17) 
Yaşamında hangisi senin önünü açacak ve sana getirisi olacaksa onu seç derim. sonuçta hayatın zorluk derecesi var ve hep çok zor olmuyor. tepeyi aşmak gerek ve almadan önce vermek gerek.


  • evimin paspasi  (29.09.21 10:42:20) 
sevdiğiniz dersi almak daha mantıklı bence. öte yandan bunu sadece bir ders olarak görmeyip, hangi derste öğreneceğiz konunun size doktoranızda ya da genel olarak hayatınızda daha yardımcı olacağını düşünmek de mantıklı.

bu arada trenlerde uyuyabiliyor musunuz? uyuyabiliyorsanız ne ala, yoksa ilk seçenekte hayatınız darmaduman olur.
  • co2s2  (29.09.21 11:41:01) 
ilki çekilir dert değil bence. bu tip planlar başlangıçta insanın gözüne hoş geliyor, hem fazla efor gerektirmesi yönüyle manevi anlamda da motive edip iyi hissettiriyor ama uzun vadede çekilecek dert değil. o kadar yorgunluktan sonra birkaç saatlik uykuyla ne gidilen işten ne de alınan dersten hayır gelir bence. üstelik önümüz kış, yani eskişehir'in soğuğu istanbul'un nemi vs. derken helak olur insan yolda.


  • alevli deniz sortu  (29.09.21 14:13:24) 
1'i yapmam için okulun MIT falan olması lazım. Kesinlikle 2.


  • dissendium  (29.09.21 15:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.