[]

virginia woolf - deniz feneri okumuşlara bir soru

selamlar edebiyat severler, geçenlerde bu kitabı okumaya giriştim fakat 15-20 sayfa okuduktan sonra hiç bişey anlamadığımı farkettim, şimdi pek bi kitap okumayan bi insan da sayılmam ama bu kitap zorladı ve elimde de başka bi kitap olunca ona geçtim.ama elimdeki kitaplar bitiyor ve haftaya yine dönerim bu kitaba.

şimdi sorum şu; bu kitabı okumuş arkadaşlar nasıl okudunuz? karakterler bende çok karıştı.not falan mı aldınız okurken?
teşekkürler şimdiden.

 
Notu geç, her şeyi anlamayı da geç. Çok içmiş bir arkadaşın sana içini dökerken nasıl her dediğini anlamaya çalışmıyorsak stream of consciousness'a maruz kalınca da öyle yapıyoruz. Cümleleri, karakterleri tek tek anlamak yerine ruh hallerini anlamaya çalış. Empati kurmaya çalış ve o akışa kendini kaptır. Zaten amaç seni o ruh halinin içine alıp götürmek.

Öyle salamam ben her şeye vakıf olucam diyorsan işin zor. Zaten her şeye vakıf olsan bile kitap sarmaz seni. Değişik bir yazar woolf.

Sparknotes'tan yardım alabilirsin bölüm bölüm, orada analiz ve açıklamalar oluyor. Ama bence biraz daha farklı bir yöntem ve beklenti ile okumayı dene önce.
  • Bruce  (29.09.21 01:32:39) 
kimin kim oldugundan ziyade anlatilarin birbirine nasil bağlandigina yogunlas. stream of consciousness tekniğinde düsünceler cümleler rasgele akmaz, birbirine bir şekilde baglidir, konu gecisleri, kişi gecislerini dügümler olarak düsün. o dügümleri cözdügünde metni anlayabiliyorsun.

mesele kitabi okumak degil, yazarla birlikte yeniden yazmak. seni zorlamasinin, sürekli olarak ne diyor bu dedirtmesinin sebebi de okudugunla özleşmeni engellemek, okudugunun kurgu oldugunu sana sürekli hatirlatmak. seni alip götürsün diye degil, yazarla birlikte karsilikli düsünmek icin okunuyor modern roman.
  • spivak  (29.09.21 02:04:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.