[]

Pırlanta alırken kazıklanmak zorunda mıyız?

Selamlar,
Bu aralar eşime yüzük bakıyorum. Ne zamandır hediye almayı düşünüyordum. Beğendiğim bir tasarım var ancak nereye gitsem çok fahiş fiyatlar görüyorum. Daha kötü taşları daha pahalıya satmak isteyenler var. Bu işi kazıklanmadan ya da en az kazık ile nasıl halledebilirim ?
Konum istanbul/İzmir


 
İzmir'de abidin kuyumculuk fiyatları uygundu.


  • thewhitewolf  (28.09.21 22:28:43) 
Lova pirlantaydi sanirim istanbulda oradan aldim ben 2 sene once o zaman piyasaya gore uygundu fiyatlari ve iscilik de cok guzeldi


  • c1b2k3  (28.09.21 22:35:45) 
Ucuz alacağım diye sertifikasız alırsanız, asıl o zaman kazık yersiniz. Uyarayım. Kıymetli taşların kıymetinin belirli bir karşılığı yok. Piyasa belirliyor. Elmas ithal bir ürün olduğu için yerli ikamesi de yok. Dövizle arttıkça artıyor.


  • nawar  (28.09.21 22:47:28) 
evet hatta bu yüzden pırlanta pompalandı- 90 larda böyle bir şey takılmıyordu bile ve satarken para da etmeyecek, atomize taşlı bir tane alıp geçin paranıza yazık.


  • babafingo  (29.09.21 08:06:40) 
Bazı üniversitelerde takı tasarım bölümleri oluyor
Orada bir hoca tanıyorsun ve oraya yaptiriyorsun.

  • etna  (29.09.21 08:29:46) 
Etna fikrini çok beğendim. İlk işim oradan Network yapmak olacak.


  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (29.09.21 09:02:36) 
babafingo +1 bugün 4.000 tl'ye aldığın pırlanta yüzüğü yarın satmak istesen 800 TL fiyat verirler. o da altın olan yüzüğün fiyatı. dünyanın binbir türlü hali var. hem şık hem değerini kaybetmeyen altın odaklı bir şey alırdım ben olsam.


  • Improbable  (29.09.21 09:38:15) 
kapalıçarsının iç taraflarında üreticiler var, doğrudan onlara yaptırabilirsin.


  • nuisance  (29.09.21 11:00:56) 
Bu işin içinden bir olarak şunu söyleyeyim. Pırlanta yüzük işi tam bir keriz avı. 4 bin liralık pırlanta yüzügün maliyeti ve işciligiyle beraber ederi en fazla 500 liradır. Ama 4 binden satılır. Bence akıllı bir kadın eşini bu şaçmalıgın içine itmez


  • limonlu eksi  (29.09.21 12:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.