[]

Daha önce dolma yapmayan biri şunu yapabilir mi

www.instagram.com

Görünüşü güzel göründü kısır gibi herhalde içi de, kolay gibi geldi ama


 
instagram'dan yemek tarifi mi alınır ya, yemeğe verilen emek o fotoğraflar kadar değildir.


  • 1195  (28.09.21 21:21:54) 
Evet yapabilir. Dolma yapmak çok kolay özellikle biber dolması. İç harcını hazırlayıp, içini temizlediğiniz biberlere dolduracaksınız. Aynı tarifi kendi youtube kanalında da hazırlayıp paylaşmış:
youtu.be

Farklı biber dolması tariflerini izleyip daha iyi anlarsınız nasıl yapmanız gerektiğini. İç harcı kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz, mesela ben sarımsak ve çok baharat seven biri değilim, baharatı azaltır sarımsağı hiç koymazdım.
  • GoodMorningTeacher  (28.09.21 21:26:28) 
bu tarif özelinden ayrı yazacağım, biber dolması yapabilir daha önce dolma yapmamış biri. sadece yapması biraz uzun sürebilir, el alışkanlığı olmadığından o da :) ama bir kere denerseniz anlarsınız, biber dolması gözde büyütüldüğü kadar zor değil.

@goodmorningteacher'ın dediği gibi, istediğiniz şekilde kendi damak tadınıza göre kolayca modifiye de edebilirsiniz.
  • nimberjack  (28.09.21 21:37:41 ~ 21:40:09) 
Biber dolmasının en çok zaman alan ve zor kısmı biberlerin tepesini düzgün kesip temizlemek. Başlangıç için kalın kabuklu iri biberlerden alın. İnce ve küçük biberler bence daha lezzetli oluyor ama temizlerken yırtılma olasılığı fazla.


  • curukturpkokusu  (28.09.21 21:47:53) 
"instagrammable food" diye bir şey çıktı. türkçe'ye "instagram'da güzel gözükecek yemek" şeklinde çevirebiliriz. önemli olan 3 fotoda ya da 10 sn videoda gösterebilmek, sonucun güzel olup olmadığını kimse bilmiyor. ama görüntü güzel!!!

bu dolmaya gelince, denemezseniz bilemezsiniz.
  • co2s2  (29.09.21 12:19:21) 
Yaptım bu arada bunu dün. İçi inanılmaz kezzetli oldu da hatta artan bulgurlu harcı da kaşıkla götürdüm namnamnam. Ama pişince cok bişeye benzemedi. Yine de fena değil ilk sefer için 6/10 veriyorum


  • condom kurşunu  (30.09.21 20:32:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.