[]

soylu'nun açıklaması

Barınamayanlar eylemleri ile ilgili şunu demiş:

"Toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. 24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, mükerrerleri düşersek eylemlere 2 bin 57 kişi katıldı. Bunlardan 310'u öğrenci. Bunların da tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor."

gezi'den beri her türlü eyleme destek atan biri olarak 8 senede sadece bazı eylemlerde polislerin çok fazla kamera ile çekim yaptığını, kitleyi sıkı sıkı kontrol ettiğini gördüm.
ben ise genç bi beyaz yakalı ve kirada oturduğu evden kovulsa köyüne dönmek zorunda kalacak biri olarak bu 114 eylemden sadece 1'ine 1 saat falan katıldım. sizce listeye girmiş miyimdir? :) çok komik geliyor da merak ettim. :)

 
Ona bakarsanız güya Boğaziçi eylemlerinde de öğrenci yoktu. Listeye girdiniz mi girmediniz mi bilemem de, zaten barınma sorunu şu an öğrencilerle sınırlı değil aslında. Dolayısıyla çalışan kesim de katılsa hakkıdır, bunun üzerinden talepleri itibarsızlaştırmaya çalışmaları komik.

Örneğin kendisi mimar eşi doktor olan arkadaşımı ev sahibi ben oturacağım diye evden çıkarıyor. Belirledikleri bütçede (4 bin lira) düzgün bir muhitte 2+1 ev bulamıyorlar. Bakın biri mimar, biri doktor diyorum. Bu profilin de geliri yetmiyorsa ciddi bir konut krizi söz konusudur.

Kaldı ki üniversite öğrencilerinin eğitimleri ve entelektüel gelişimleri için merkezi yerlerde oturmaları şart. Her gün Kartal'dan Beyoğlu'na gidip gelecek bir öğrenciden nasıl bir verim beklenebilir? Ayrıca aynı öğrencilerin evlerinden çıkıp kolayca sosyal ve külturel hayata karışabilmeleri dediğim gibi şart (akademisyenim).

Eyleme katılan öğrencilerin kimliklerini belirleyip, yurt başvurusunda bulunup bulunmadıklarını takip ediyor olmaları hiç inandırıcı gelmiyor.
  • gmzo  (28.09.21 14:37:23 ~ 14:38:20) 
Bana da hic inandirici gelmedi bu aciklama. Ancak kendisinin celisen aciklamalari oldugu icin daha once de ciddiye alamiyorum, desteksiz salliyor


  • euteamo  (28.09.21 14:40:12) 
hükümet aleyhine olan bir eylemde hükümet tarafından teröristleştirilmeyen bir topluluk var mı ki.


  • bohr atom modeli  (28.09.21 17:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.