[]

Kredi kartım kapanmış?

Harcamalarımın çok üstünde limiti olan ve her ay düzenli olarak ödediğim, 1 kez bile ödemesini geciktirmediğim bir kredi kartım var. 2018’den beri düzenli kullanıyordum. Dün hesap öderken kart kabul edilmedi. Pos cihazında “karta el koy” falan yazdı hatta. Bugün de internet alışverişi yapmaya çalışırken bankanın izin vermediği yazdı ekranda.

Gerçekten 1 saattir falan Ziraat müşteri temsilcisine bağlanmaya çalışıyorum ve asla bağlanamıyorum. Tc’mi girince bankadan onay istiyor telefondaki işlem için ve ona tıkladığım anda “kartınızın kullanıma açılması için en yakın şubemize gidebilirsiniz” diyor ve kapanıyor.

Ben insanlar kart kapatmaya çalışırken bile bankalar kapatmamak için uğraşıyor sanıyorken başıma böyle saçma sapan bir şey geldi. Bana yakın şube çok merkezi ve günün her saati inanılmaz kalabalık bir yer. Oraya gitmek istemiyorum ama gitmeden nasıl halledebilirim bilmiyorum. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı acaba? Neden olmuş olabilir? Şubeye kadar gitmeden halletmenin bir yolu yok mudur bu işi?

 
Üzerinde yazan tarihi dolmuştur yeni kart yoldadır, aynısı başıma geldi markette alışveriş yaparken kasada karta el koyun uyarısı çıkmıştı


  • freebird5406_2  (28.09.21 13:33:57) 
@freebird; 2023’te doluyor kullanım süresi.

@sevilen progresif türkücü; şifremi yanlış girmedim ve uygulamaya girebiliyorum fakat kart görünüyor ama eskisi gibi canlı bir renkte değil de kapalı olduğunu belli eder gibi siyah görünüyor artık.

Ben de yazdığınız iki sebebi düşünmüştüm sadece ama ikisiyle ilgili de bir sorun yok. Başka neden olmuş olabilir anlamadım.
  • ms brownstone  (28.09.21 13:38:33) 
beni yillar once kullandigim hsbc kartimla ilgili bankadan arayip kartimin kopyalandigini tespit ettiklerini bu nedenle guvenlik sebebiyle kartimi iptal edeceklerini ve bana yeni bir kart gondereceklerini soylemislerdi. herhangi bir supheli islem yoktu kartta -henuz- ama tedbir amaciyla bunu yapmislardi. gerci arayip haber vermislerdi ben fark etmemistim. belki oyle bir seydir. ama musteri temsilcisine baglanamadiginiz surece sanirim bankaya gitmek disinda bir secenek yok gibi. yine de kayip calinti kart ve supheli islem bildirimleri icin olan hat normalde cok hizli duser, denemediyseniz bir de orayi deneyin isterseniz. sonucta sizinki de supheli islem sayilir.


  • in vino veritas  (28.09.21 13:47:18) 
bir internet sitesi kartınızı kaptırmış olabilir veya kullandığınız bir atmde kart kopyalama düzeneği fark edilmiş olabilir. banka güvenlik amacı ile kartı kapatmış olabilir. ama bu durumda size bilgi vermeleri ve yeni kart göndermeleri gerekirdi.


  • inheritance  (28.09.21 13:47:38) 
Kartınızda şüpheli işlem vardır. Yeni kart başvurusunda bulunun, onu da kırıp atın


  • Unde bach canim  (28.09.21 13:59:09) 
büyük ihtimal kartın kopyalanmış-güvenlik açısından da kartı komple kapatmışlar.şubeye git.

bu arada yeni kart eline geçmeden eski kart kapanmaz.
  • jamswety  (28.09.21 16:38:14 ~ 16:39:04) 
Belki bu bilgi birilerinin işine yarar diye buraya yazayım dedim. Bana en yakın şubeye gittim ve kartımın kapatıldığını ve yeni kart gönderileceğini ancak bunun nedenini ve detaylarını hesabımın olduğu şubeye gitmeden öğrenemeyeceğimi söylediler.

Yani banka haber verme zahmetinde bulunmadan kartınızı kapatabilir ve sizi 1.5 saat müşteri temsilcisine bağlayamazken telefonda en yakın şubeye gidip kartınızı açtırabileceğinizi iletip yüzünüze kapatabilir ve yine de hesabınızın olduğu daha uzaktaki bir şubeye gitmeniz gerekebilirmiş arkadaşlar :/
  • ms brownstone  (28.09.21 19:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.