[]

yöneticinizin davranışları

sahadan bana yapılması istenen işler geliyor: bu işleri yapan, altını, üstünü, her şeyini düzenleyen benim ama bu işin yapılmasına karar veren ben değilim.

sahadan bana istekler geliyor, mevcut olan durum hakkında değişiklik yapılması isteniyor vs

ben yöneticime sorarım, yapayım mı, yapmayayım mı onun vereceği cevaba göre hareket ederim. Dolayısıyla sahadan bana gelen şeylerin muhatabı ben olmama rağmen karar vericisi ben değilim.

mesela sahadan bana nokta kadar bi istek geldi, yöneticimden sadece cevap almam gerekiyor, olay hep şöyle gerçekleşiyor:

örnek veriyorum, sadece bir binamız var, sadece bi dairesinin bi duvarının rengini değiştirelim diyorsun yöneticin sana aa orada bi bina vardı dimi, o bina hangi sene yapılmıştı, kim yaptırmıştı yahu, bina yapılırken kaç işçi çalışmış, kaç torba çimento kullanılmış git bi bunları öğren gel vs gibi gereksiz ve aslında o an işimize yaramayacak şeyler yüzünden ilk sorduğum (sadece bi dairesinin bi duvarının rengini değiştirelim) sorusunun cevabını alamadan 5 dakikalık iş 5 gün sürüyor.


işin diğer tarafı o nokta kadar konu için yöneticimin yanına gidip sorduğum soruyu sormasaydım beni yanına çağrıp da o konuyla ilgili bana herhangi bir şey söylemeyecekti, (gidişat neyse normal seyrinde gidiyor ve herhangi bir sıkıntısı yok zaten, sadece nokta kadar bir değişiklik isteği var ve normal süreci etkilemeyecek birşey)

böyle yöneticileri olan var mı yahu, böyle insanlarla nasıl başedilir.
sektör kamu

 
benimki de oyle maalesef, yaklasik 1 yildir dogum sebebiyle uzaktayim unutmustum boyle bir durumumuz oldugunu, siz yazinca hatirladim yine :( evet konuyla alakasiz bir secere dokturtme durumu oluyordu cogu zaman ama butun islerin arka planini bildigim icin cevaplamam cogunlukla ayni hizda oluyor ve konu cok uzamadan kapaniyordu. benim cogunlukla onay alma degil bilgi verme durumum oluyor, o verdigim bilgiyle ilgili dunya bir gaz ve toz bulutuydu asamasindan baslayip anlatip o sormadan sorabilecegi tum potansiyel sorulari cevapladigim icin o bana artik kisa keseyim diye bakiyor :) bu sekilde savusturuyorum ben kendisini :)))


  • in vino veritas  (28.09.21 12:14:49) 
akademideyim bizde de var böyle hocalar. yani konular farklı ama süreç benzer işleyebiliyor. benim baş etmek için yaptıklarım:

- alabildiğim kadar inisiyatif almak, konuyu mümkün olduğunca hiç hocalara taşımamak. (örnek: öğrenci projesini geç teslim ettiyse, saat kaçta teslim ettiğine dair tutanak ile birlikte teslim alıp, hocalara hiç seslenmiyorum. bir şey olursa tutanak var.)

- araya kafası pratik çalışan bir "buffer" hoca koymak. yani işleri zora sokan ama fikrini almak zorunda olduğumuz profesöre gitmeden önce, konuyu işleri pratik çözmeyi tercih eden doçente açmak. profesöre "şöyle bir konu var, x hoca ile üzerine çalışıp şöyle bir yöntem geliştirdik, bilginiz olsun".

- mümkün olduğunca kendim ön çalışma yaparak gitmek. örnek: sınav sorusu hazırlanacak. daha önce sorulan soruların arşivini açıyorum. son 1-2 sene değil de 4-5 senede sorulan sorulardan aklıma yatanı seçiyorum, birtakım makul değişiklikler yaparak hazırlıyorum, hocaya sunuyorum. sıfırdan gidip "hocam ne soralım" dersem iş çok uzuyor.

bunlar benim yaptıklarım, siz kendi işinize ne kadar uyarlayabilirsiniz emin değilim ama önemli olan böyle karakterlere daha az hareket alanı bırakıp, işin hızlı yürümesi için baskı uygulamak. işleri gereksiz uzatarak ego tatmin ediyorlar.
  • gmzo  (28.09.21 12:50:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.