[]

Reddi miras hakkında

Mahkemeden süresi dahilinde alınan kesinleşmiş reddi miras kararımız var. Fakat belirli aralıklarla kamu yada özel üçüncü kişiler borcun tahsili için tebligat yolluyor.
Bu durumda tüm aile bireyleri panikle mahkemeye giderek davanın tarafı olmadığımıza dair dava açıyoruz (avukat yönlendirmesi bu şekilde )
Bu işin kökten çözümü var mıdır? Her seferinde mahkeme ve avukat masrafı zaman kaybı ve stres yaşıyoruz


 
Yolu yok
Ama dava açmaniza da gerek yok
Aynı yoldan geçmiş biri olarak her seferinde karari bir dilekçe ekinde mahkemeyse mahkemeye, icra daireleriyse oraya veriyorum.
Dava acilacak bir sey de yok doğrusu. Daha bugün tapu tescilinin bozulma davasına gönderdim bir örnek.
  • fempusay  (28.09.21 00:09:00) 
borçlu olunan kurumlara reddi miras belgenizi gönderdiniz mi? zaten onların size açtığı bir dava var niye tekrar siz dava açıyorsunuz anlamadım. reddi miras olsa bile bankalar dava açıyor maalesef çünkü yasal bir itiraz süresi var. ya tutarsa yani. avukat da bu süre zarfında itiraz dilekçesi veriyor. her seferinde avukatınız ayrı ücret mi talep ediyor?


  • bana bir nick verin  (28.09.21 00:16:14) 
Dava açmaya gerek yok. Yazı gönderen kurum ve şirketlere mahkeme kararını göndermeniz yeterli.


  • robin one persie  (28.09.21 07:21:17) 
Avukatınızı bir gözden geçirin bence.

Belgeyi kuruma, ilgili mahkemeye iletmeniz yeterli olmalı, her seferinde karşı dava açmak da neymiş.
  • chicha_v2  (28.09.21 09:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.