[]

İnternetten aldığım bir kitabın iç kapağında neden alarm bandı var?

Ekteki görselde görebilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla bu, kütüphanelerde kitaplar izinsiz dışarı çıkarılmasın diye sayfaların arasına yapıştırılır ve gizli kalır.
Satılacak bir kitaba neden yapıştırılmış ola ki? Mağazalarda zaten bir tür koruma mekanizması yok mu?
Kitabın dışı biraz da yıpranmış, acaba bir yerlerde kullanıldı mı?

 
mağazada satılmamıştır internetten satmışlardır.


  • xrated  (27.09.21 22:37:53) 
mağazadan yollamışlardır. Fakat burada sıkıntılı şey şu, ben bi ara bi mağazadan çıkarken ötmüştüm, ne olduğunu anlamamıştım çantaya bi cihaz tutup geri verdiler. Sonra eve gidince fark ettim çantamdaki harddisk kutusunda alarm varmış başka mağazada aynı ürün mü var veya hepsi ötüyor mu bilmiyorum ama o ötmüş, başka mantıklı açıklaması yok çünkü.

Yani çantanda bu kitap varken kitapçıya girmeni tavsiye etmem, risk.
  • nhk ni youkosu  (27.09.21 23:27:54) 
Sektörden biri olarak konuşuyorum; örneğin şu anda kültür kitapta Türkiye’nin en büyük dağıtımcısı Turkuvaz Kitap yani eski adıyla Prefix. Büyük küçük tüm kitabevi mağaza D&R vs. tarafından kültür kitapları buradan tedarik ediliyor. Alınan kitap için 365 gün içinde iade hakkı veriyorlar. Alarm sistemi olan bir mağazanın aldığı ve alarm yapıştırdığı kitap satılmadığı için iade edilip sizin aldığınız işletme tarafından tekrar alınmıştır muhtemelen. Ara ara bana da D&R’ın 2.kitap %50 indirimli etiketi yapıştırdığı kitaplar geliyor iki saat uğraşıyoruz etiketleri çıkarmak için.


  • captainimsi  (28.09.21 23:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.