[]

tükürükte az miktarda kan

yaklaşık 1 ay önce başladı. sadece sabah uyandığımda oluyor iki üç günde bir filan. üçüncü tükürmede renk tamamen normale dönüyor ve gün içinde bir daha olmuyor. (bazı günler kırmızı değil de koyu sarı bir renk görüyorum) son bir haftadır yoktu ama bu sabah tekrar yaşadım. dişçiye gittim, çürük yokmuş ama diş taşı/ödem tarzı bir şey olduğunu söyledi.

bu süre içerisinde bir defa kürdanla diş aramı temizlerken, bir defa da elle motor taşıdıktan sonra aynı özelliklerde kan tükürme oldu. bir defa da diş fırçalarken kanama yaşadım ama onda daha fazla ve belirgindi (alkol de içmiştim biraz sert bastırmış olabilirim)

bu arada diş sıkma problemim de var ama diş doktoru o kanama yapmaz dedi

edit: bu problem diş fırçamı değiştirdikten kısa zaman sonra başladı. (şarjlı diş fırçasından sensodyne orta sertlik manuel fırçaya geçtim. ben tesadüf olduğunu düşünüyorum ama onu da belirteyim

 
gece uyurken ağzın açık kalıyorsa diş etleri kurur ve bu şekilde kanama yapar. meridol diş eti bakımı için macun ve ağız suyu var kullanırsan faydasını görürsün.


  • orpheus  (27.09.21 19:33:28) 
Diş hekimi diş taşı temizliği yapmadı mı? Taş varsa temizlemek lazım


  • thewhitewolf  (27.09.21 21:39:25) 
@thewhitewolf, bana bu temizliği yaparsam belirtilerin 1 hafta sonra biteceğini söyledi. ben 1 haftaya kadar "acaba daha kötü bir hastalığım mı var" diye kendimi öldürürüm zaten. "neden kesin nedeninin bu olup olmadığı konusunda emin konuşmuyorsunuz" dediğimde "belirtileriniz çok hafif ve başlangıç düzeyinde olduğu için kesin olarak şu şu diyemiyorum" vs diye konuşuyor


  • isimsiz uye  (27.09.21 22:06:38) 
yani kimse emin konusamaz ki bu durumda nasil konussun? dis etinden gelip gelmedigini bile bilmiyoruz sonucta. belki damaginda yara var, belki yemek borunda, belki cigerinden geliyor, belki midenden geliyor, belki tukuruk bezlerinden geliyor vs. sirf anlattigin sekilde bilmenin yolu yok. kolaydan zora dogru olabilecek seyleri deneyeceksin iste. ilk adim olarak dis tasi temizligi ve sonuclarini gormek makul bir adım bence. ama garanti degil, dis hekiminden de boyle bir garanti isteyemezsiniz sonucta kanadigi anda agziniza bakmiyor. olasi sebeplerden biri ama.


  • robokot  (27.09.21 23:02:13 ~ 23:05:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.