[]

şu araba nasıl? araç hakkında ne düşünüyorsunuz?

1- www.sahibinden.com
2- www.sahibinden.com
3- www.sahibinden.com

3'ü de aynı araç. ucuz olma sebebi sanırım uzun zamandır satılamadığındandır, adamların elinde kaldı gibi. çünkü takip ediyorum piyasasını, pek gitmiyor gibi. aracın incelemelerini falan izledim gayet güzel araçlar. tr piyasası için şahsuvaroğlunu aramıştım, yedek parça durumunda 24 saat içerisinde nerede olursanız olun temin etme garantimiz var demişlerdi. teknik olarak da nerdeyse tüm güvenlik donanımları standart. ek olarak "Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri olan SsangYong'un üstün güvenlik donanımına sahip modeli Yeni Korando'nun konstrüksiyonunda %74 oranında yüksek gergili çelik sac kullanılmıştır." ibaresi de var.

özellikle tasarımı ve iç dizaynı çok güzel geliyor. muadilleri olan araçların fiyat olarak çok gerisinde. yani her yönden tam bana hitap eden bir araç hem güvenlik hem tasarım olarak. süspansiyonları da bu pick-up'larda kullanılan çok bağlantılılardanmış sanırım. konfor olarak da eksiksiz duruyor.

yakın zamanda test sürüşüne gitmeyi düşünüyorum ama genel olarak sizin yorumlarınız nelerdir? son olarak alındığı takdir de 5-10 sene kullanılacağı için ikinci el kriterini çok öne çıkarmıyorum. özellikle polonun bile 250bine çıktığı şu ortamda çok ciddi düşünüyorum da

 
dediğin gibi herhangi bir b veya c sınıfı hb arabaya vermektense aynı paraya bu arabayı almak mantıklı.

fakat en önemli husus bu, olur da ileride ev almak için veya farklı beklenmeyen bir ihtiyaçtan ötürü arabayı satman gerekir mi? eğer gerekirse ne yazık ki 2. el satış konusunda ciddi problem yaşarsın.
  • reanarchy  (27.09.21 11:48:13) 
"uzun zamandır satılamıyor, adamların elinde kaldı gibi" demişsiniz.

Orta vadede bu cümledeki "adamlar" siz olacaksınız. Onu da goz önünde bulundurmak gerek maalesef.
  • aslil  (27.09.21 11:53:06) 
Evet 2.el mevzusu var o konuda hepimiz hem fikiriz. Ama dediğim gibi olağan şartlar altında 8-10 sene satma planım olmaz alır binerim. Zaten motor ve şanzıman uyumlu ve sorunsuz derdim de olmaz diye düşünüyorum. 2.el faktörü olmadan yorumlarınızı bekliyorum


  • avatar is back  (27.09.21 12:20:07) 
her araba satılır, her arabanın alıcısı vardır türkiye piyasasında. 10 takla atmış önü 2012 arkası 2014 model arabalar bile biraz uygun yazdıldığında ertesi gün satılıyor. siz de acil satmanız gerektiğinde piyasanın 4-5 bin lira altına koyarsanız peynir ekmek gibi gider her araç. nitekim sizin de elden çıkarma derdiniz olmayacakmış kısa vadede.

bu arabaların tutulmama nedeni usta ve yedek parça kıtlığıydı. ama son zamanlarda bu sorun da aşılmış diye görüyorum forumlarda. 250 bine polo, 350 bine megane satılan yerde bu arabaya bu paralar her türlü verilir. ayrıca sıfır diye ekspere sokmamazlık etmeyin. galericilerden araba alınacaksa sıfır dahi olsa mutlaka ekspere sokulmalı.
  • golgi aygıtı  (27.09.21 12:31:57) 
kullandığınız süre boyunca yetkili servise neredeyse mecbur olacaksınız, herhangi bir parçasını dışarıdan bulmak zor olacaktır.
dikkatimi çeken, ilandaki araçların yarısı sıfır km sayılabilecek seviyede, 10 bin km altındaki araçlar. alanlar niye bu kadar erken satıyor aracı hemen ki? kötü bir araç değildir eminim, euroncap'ten beş yıldız almış vs. ama beklentilerle mi ilgili bir sorun acaba.
2020 ve üzeri 60 korando (benzin+dizel) varken, 28 tanesi 1 ile 10bin km arası, 36 tanesi 1 ile 25 bin km arası. piyasası olan bir araç olsa al-satçılar para kazanmak için yapıyordur diyeceğim de, bu durumda zor. sıfır alan memnun kalmamış gibi bir izlenim uyandırıyor bende.
  • gkhncnzdgn  (27.09.21 12:51:04) 
Arkadaşım Çin malı araba alınır mı? Uzak dur böyle şeylerden.


  • boray eris  (27.09.21 13:21:01) 
araç güney kore markası, kötü değil. parça da illaki bulunur ancak aracı tanıyan bilen servis kısmı sıkıntı. satışçıların bunun garantisi benim abi yalanlarına kanmayın. bu aracın mutlaka fbook'ta veya bir yerlerde kullanıcı forumu vardır. girin bir bakın ne sıkıntılar yaşanmış. gerçekten uzun süre kullanan insanlar ne düşünüyor.

bir de ikinci elde 340-350 bandı benzinli araca çok da öyle bedava değil. o paraya rahatlıkla 2-3 yaşında 3008, 2008, ya da c5 aircross alınıyor. tahminim 3-4 yaşında tiguan bile bulunur.

mesela nerdeyse 0 km c5 aricross:
www.sahibinden.com
  • orpheus  (27.09.21 14:27:15 ~ 16:53:56) 
Facebook grubu +1

En iyi bilgiyi oradan alırsın
  • westblack  (27.09.21 16:42:03) 
çin malı olması tereddüt ettirir.


  • mikahakkinen  (27.09.21 17:19:16) 
Bu tür arabaların en büyük sorunu sağlamlıktır, euroncap testleri aracın yürüyen aksam ve iç tasarım malzemelerinin sağlamlığına ve işçiliğine bakmaz, kaza anında sürücüyü ve içindekileri ne kadar koruduğuna bakar.

Bu tür uzakdoğu araçların en büyük sıkıntısı daha bir kaç bin km'de her yerinden trim sesi gelmeye başlamasıdır. Daha 2. haftada kapı içlerinden, torpidodan, oradan buradan trim sesi duymaya başlarsınız, bu söylediklerim bu markaya özel bir durum değil yanlış anlaşılmasın, verdiğiniz para aslında markaya ve işçiliğe veriliyor yoksa araba arabadır bir motor, 4 lastik ve kaporta hemen hepsinde benzer önemli olan işçilik ve kullanılan malzemenin kalitesi.

Yeni üretilen hemen her aracın içi özellikle Türkiye gibi yüksek vergilerin müşterileri boğduğu ülkelerde olabildiğince düşük kalite plastikle kaplanıyor ve parçaların birbirine uyumu neredeyse vasat, bunu uygun fiyatlı araçların plastik aksamları arasındaki boşluğu ölçerek görmeniz mümkün, eğer bir araçta iki plastik aksam arasındaki boşluk serçe parmağınız girecek kadar fazla ise bilini ki ilk 10 bin km'de arabanın her yerinden gıcırtı duymaya başlayacaksınız, o boşluğu adamlar kendi mallarına güvenmedikleri için o kadar geniş tutuyor.

Diyeceksiniz ki bu adamlar o zaman bu arabayı üretirken düşünmüyor mu bu ayrıntıyı? tabi ki düşünüyor ama adam Türkiye gibi yolları köstebek yuvasına dönmüş, her 100 metrede bir keyfi yerleştirilmiş tümsekler olan yollarda kullanılacağını hesaba katmıyor, kaymak gibi yollarda yürüyeceğini var sayıyor.

Aracın SUV sınıfı olduğuna bakmayın o bir arazi aracı değil öyle görünse de yani arazi aracıdır bu sağlamdır diye düşünmeyin.

Sorunuzun cevabına gelince, eğer a noktasından b noktasına gideceğim zaten beklentim düşük, ben zaten temiz ve soft kullanırım daha uzun ömürlü olur, uzun bir süre de satmayı düşünmüyorum derseniz alın kullanın takılmayın markaya, zaten bu gidişle bir kaç seneye bu araçlar bile mumla aranıyor olacak.
  • solo  (28.09.21 08:50:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.