[]

sosyal medya yada alışveriş app'ı kullanma tarzınız?

dün otobüste gördüm. çocuğun teki tüm kızların profillerine girip tek tek paylaşımlarını beğeniyordu. ilginç geldi.
bide başka bir arkadaş da, trendyol'da yüzlerce ürünü favorilemiş fiyatı düşünce bildirim geliyor alıyorum dedi. bu da ilginç geldi.

siz nasıl kullanıyorsunuz?

 
uygulamayı açtığımda karşıma çıkan 2-3 fotoyu beğeniyorum sadece, bütün ses çıkaran bildirimleri kapatıyorum


  • nahtoderfahrung  (27.09.21 10:45:19 ~ 10:45:34) 
Uygulamaların bildirimlerini kapatıyorum. Lazım olunca bakıyorum.


  • olaylar olaylar  (27.09.21 10:45:33) 
Alışveriş eylemi mantıklı, aciliyeti olmayan fakat alacağı ürünler için her zaman girip aratıp fiyatı düşmüş mü diye bakmak yerine shortlist oluşturmuş çocuk


  • freebird5406_2  (27.09.21 10:50:25) 
O olaya yolda ben de çok denk geliyorum sayfayı sürüklerken aynı anda da beğeniyorlar bakmıyorlar bile.
Benim çevrem zaten çok az olduğu tanımadığım insanlarla takipleşme olayım olmadığı için gözüme güzel gelen fotoğrafı beğenirim diğerlerine bakar geçerim.

Trendyol'da beğendiğim şeyleri favoriye ekliyorum sonra bulmam kolay olsun diye.
Bunlar her zaman almayı düşündüğüm şeyler olmayabiliyor hoşuma giden şeyleri de ekliyorum.
Çok beğendiğim ama fiyatı yüksek olan ya da bedeni olmayan ürünler için alarm oluşturuyorum sadece.
  • mutekebbir  (27.09.21 11:16:24) 
instagramda akışta herkesi seri favlıyorum, çok bariz bir eşy yoksa. profillere girmiyorum.

alışveriş siteleri için favorilere ekliyorum beğendiklerimi öyle bakıyorum. telefonumda whatsapp dahil tüm uygulamaların bildirimleri kapalı.
  • Hallegadola  (27.09.21 11:30:48) 
Akışta gerçekten bende bi his oluşturmadıysa kimseyi beğenmiyorum. Beğenme alışkanlığım pek yok. Ama sonra kendimi vefasız hissettiğim için arkadaşlarımdan gelen ve saçma sapan gösteriş iç güdüsü ile atılmamış fotoları seri beğeniyorum. Sonra yine unutuyorum beğenmeyi.

Alışveriş konusunda böyle indirim takip etme alışkanlığının kişiyi sürekli satın alma kültürü içinde tuttuğu için uzun vadede şirketlere yarar sağlayıp tüketiciye zarar sağlayan bir durum olduğunu düşünüyorum.
Alışveriş sitelerinde vs pek gezmem. Sürekli bi şeylerin fiyatlarına bakmam vs. Eğer bir ürüne ihtiyacım olduğunu hissedersem ve bu hissin geçici olmadığına eminsem ufak bir internet araştırmasından sonra gider fiyatına bakmadan beğendiğimi ve kalitelisini alırım.
  • zimbirik  (27.09.21 11:48:29) 
Asla seri beğenmem. İndirimler içinse Trendyol yerine Hepsiburada'da işaretlediğim 4-5 tane ürün var. İndirimli ürünleri takip etmek için Telegram'da fırsat gruplarını kullanıyorum.


  • boray eris  (27.09.21 13:35:07) 
Akışta gerçek hayatta tanıdıklarımın tüm paylaşımlarını beğenirim. Beğenmesem de :)

Alışverişi bilgisayardan yaparım hiç aplikasyon kullanmıyorum.
  • naksidil  (27.09.21 13:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.