[]

Lastik ebat degisimi konforu ne kadar etkiler?

Mondeo mk4 aracimda 18” jantlar ve ince yanak (235/40R18) lastikler var.

Bunlari 16” jant ve dolayisiyla genis yanak (215/55R16) lastiklerle degistirirsem konforda fark edilir bir artis olur mu?


 
Benimkiyle aynı model 18 jantlı aracı olan bir arkadaşım benim arabaya ne zaman binse gençleştim resmen bu kadar mı farkeder diyor :D
Benim aracımda 16 jant var ve bizim lastikler run flat bunu da dikkate alın.

  • imnotsureabout  (27.09.21 01:28:49) 
Total değişim (ilk ölçülerin aracın orijinal lastik ölçüsü olduğunu düşünürsek) yüzde -0.3. dolayısıyla bir güvenlik sorunu oluşturmaz. Daha kalın yanak her zaman daha konforludur. Aracın yüksekliği çok değişmeyeceği için savrulma kısmını geçiyorum. Taban oturumu daralacağı için yol tutuş azalacaktır ama o da belli belirsiz diye düşünüyorum. Dolayısıyla evet, konforda belli bir artış olur. Yol sesini daha az alır (bunda lastik kalitesi de önemli), tümseklerde çukurlarda araba içeri daha az darbe verir.


  • prole  (27.09.21 08:46:45) 
Benzin sarfiyatı artabilir


  • boray eris  (27.09.21 14:06:42) 
anlasilan o ki hissedilir bir fark oluyor. :)
ama yakit yuketiminin artmasi degil de, azalmasi beklenmez mi?

  • faati  (28.09.21 20:49:24 ~ 20:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.