[]

sıfırdan çevre nasıl kuruyorduk?

hayatım boyunca hep bir şehirde yaşadım. şimdi Ankara'ya taşınıyorum ve her şey sıfırdan olacak. yalnız kalabilen bir insan değilim. çok da güzel bir çevreyi bırakıyorum arkamda. sinemaya, tiyatroya, gezmeye, yemeye hep birileriyle giderdim. var mı bunu tecrübe edenler?




 
Valla bulunur bisekilde dert etme bence. Niye tasiniyorsun mesela? Is icinse baslarda isteki kisilerle takilabilirsin, okul icinse okuldan falan birilerini rahat bulabilirsin. Yok onlar olmuyor dersen internetten falan birileriyle bulusabilirsin ya da genelde tanidigin birinin bir arkadasi falan oluyor gidilen yerde. Iste onlarla bir bulusma falan olabilir ve onlarin cevresiyle bisekilde tanisilip yavastan yavastan cevre kurulabilir falan filan. Secenek cok yani.


  • j r r tolkien hayrani  (26.09.21 22:34:33) 
aynı olayı şehir değiştirince ben de yaşamıştım. Etrafınızdakilere ön yargı ile yaklaşmadan tanışmaya çalışırsanız yavaş yavaş çevre ediniyorsunuz gerek iş yerinden gerek okuldan. Yeni tanışacağınız insanları eski çevrenizle karşılaştırmayın bence yapılan en büyük hata o. Ben yeni insanları hep eski arkadaşlarım gibi değiller deyip yakınlaşmamıştım meğerse gayet iyi insanlarmış gün geçtikçe fark ettim.
son çare olarak tinder da indirebilirsiniz. (o kadar yalnızdım ki bunu bile yaptım ve pişman değilim.)

  • fuurkan  (26.09.21 22:38:48) 
"Yeni tanışacağınız insanları eski çevrenizle karşılaştırmayın..."+1

ama ben burada negatif taraftan alıyorum, yeni arkadaşlarınızı eskileriyle karıştırıp eskilere davrandığınız gibi samimi içten davranmayın. biraz zamana bırakın kimin ne olduğu ortaya çıkar.

bir de eski arkadaşlarınızla yaptığınız aynı aktiviteleri yapacağınız beklentisine girmeyin.

bence tabii ki...

soruya gelince, okulda çevre kolay oluşuyor, işte ise insanlar biraz daha durağan yaşayabiliyorlar, malum günün yorgunluğu, hayat şartları... yine insan ilişkilerini rahat kurabilen biriyseniz biraz gözlemleyerek kafanıza uygun insanlarla çevre edinebilirsiniz.
  • issiz karga  (26.09.21 22:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.