[]

aramizda çocuk doktoru varsa covid olmuş bebek

daha önce de benzeri soruyu sormuştum, kendim de kötüydüm o zaman pek takip edemedim. kızım 2.5 yaşında, benden corona kaptı. 3 4 gece ateşlendi 40 a yakın öksürüğü çok fazla, bir iki gecedir daha az ateşleniyor ama öksürüğü geçmedi. doktor akrabaların uyarılarıyla (samsung marka telefonla) saturasyon ölçüyoruz, 2 gündür ayrı huysuz. bugün 3 sefer ard arda ölçtüğümüzde 93 92 ve 90 çıktı. daha önce 95 üzeri çıkıyordu genelde. tabi telefonun ne kadar ölçeceği de şüpheli.

neyse 112 yi aradık, eşimin temaslı olduğu için hastaneye götürebileceği söylendi. gitti hastaneye, herhangi bir şey yapmamışlar, bizim yapabileceğimiz bir şey yok daha ciddileşirse çocuk doktoruna görünmeli demişler. eşim de karantinada randevu alamıyoruz demiş, doğru demiş doktor. daha ciddileşirse geri buraya mı geleceğiz yine demiş, doktor da o zaman yğne gelirsiniz demiş.

fikm yok test yok, bu mudur prosesür, çocukta iyice ciğerlerini hastalık kaplamasını mı, nefes alamamasını mı bekleyeceğiz?

 
klipsli oksimetre ile sıcaklığı ve oksijen doygunluğu izlenmeli ve yeterince su ile bol uyku ayrıca sağlıklı beslenme önereceğim.


  • aegina  (26.09.21 21:44:43) 
Pcr testi yapılabilir aslında, neden yapılmamış anlamadım. Belki akciğerlerini dinlemişlerdir, covid benzeri bir yayılım olmadığı için test yapılmamıştır. Sağlık bakanlığı çocuklar için bi rehber hazırlamış onun linkini aşağıya bırakıyorum. Ben biraz okudum sizin bebeğinizin durumundaki bebeklere test yapılıp, akciğerlere bakılmalı yazılmış. Hem bebekte belirti olduğu için hem aileden biri hasta olduğu durumlarda test yapılır yazılmış. Bazı hastanelerde bebekler ve çocuklar için ayrı servisler bile var. Umarım en azından akciğerlerini dinleyip öyle eve göndermişlerdir bebeği.

covid19.saglik.gov.tr

Aşağıya da sağlık bakanlığının twitter hesabını paylaşıyorum. Buraya tweet atanlara ulaşıp yardımcı oluyorlar.

twitter.com
  • GoodMorningTeacher  (26.09.21 22:01:33) 
Elimizde yok oksimetre, hatta acilde bile ölçmemişler kandaki oksijeni. Bol uyku şu anda en çok yaptığı şey. Sağlıklı beslenmiyor malesef, şu ara hiçbir şey yemek istemiyor, yerken öksürünce zaten 2. lokmayı almıyor. Vitamin vs veriyoruz, meyve, evde sıkılmış meyve suyu falan ama çoğu zaman yemiyor içmiyor.


  • ozzzz  (26.09.21 22:03:39) 
Geldiler annesiyle, huysuzlana husyuzlana uyudu sallanarak. Yakın bir doktor antibiyotik yazmıştı öksürüğü geçmezse diye, başlamamıştık antibiyotiğin faydası olmadığını okuduğumuz için. Başlasak mı bilemedim.


  • ozzzz  (26.09.21 22:16:59) 
altta yatan kronik rahatsızlıkları olan çocuklar diğerlerine göre hastalığa daha yatkın olabilir ama genellikle sağlıklı çocuklar virüsü daha iyi tolere eder. asemptomatik enfekte çocukların oranı hakkında hiçbir fikrim yoktur.


  • aegina  (26.09.21 22:20:04) 
Sadece 1 ay erken doğdu, herhangi bir kronik sağlık sorunu yok bildiğimiz (erken doğduğu için uzun süre çeşitli tetkiklerden geçmişti.). Göğsünü göstererek ağrıyor mu acıyor mu diye soruyoruz acımıyor diyor.
Bu ciğerlerde buzlanma denen şey olsaydı mesela ağrısı acısı çok belirgin öi olurdu?

  • ozzzz  (26.09.21 22:29:21) 
astım veya diğer rezidüel akciğer hastalığı olan rsv enfeksiyonu geçirmiş çocukların bir risk olduğunu düşünüyorum ama çocuklar üzerindeki riskler ve etkiler yetişkinlerden çok daha azdır.


  • aegina  (26.09.21 22:50:57) 
Teşekkürler inşallah sıkıntısız atlatır bütün çocuklarımız


  • ozzzz  (26.09.21 22:52:33) 
bir tane parmak oksimetre alin, bugun siparis verseniz yarina gelir, bulunsun. eczane bile satiyor olabilir.


  • robokot  (27.09.21 11:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.