[]

anne ile yurtdışı seyahati

tereddütte kaldım.

normalde ben bir günde 30 km yürüyerek gezerim ama annemde romatizma da var. yürümesi sıkıntılı. bu yüzden kadını hiç yormasam daha iyi diye düşünüyorum. araba kiralanabilir ama gezme dediğin şey yürüyerek oluyor. diğer türlü pek bişey anlaşılacağını zannetmiyorum.

siz yaptınız mı?

 
Annem istanbul'a geldiginde hergün 1 yere götürdüm. atiyorum kapali carsiya gittik, sonra yemek. ya da önce kahvalti. o kadar.


  • durgunfoton  (26.09.21 18:20:03) 
Anneniz gelmek istiyor mu? Bu soruyu cevaplamamışsınız. Benim de annem maalesef bu sene bel sıkıntıları çekmeye başladı, uzun süre yürüyemiyor. Alpler’de trekking yerine, büyük şehirleri gezmeli, bol ara vermeli bir tatil planladım. Her anda sizle olmak zorunda da değil. Siz müzeye girersiniz o otele öğlen uykusuna gider ya da bir cafede insanları izler, kitap okur, şarap içer. Tatile bir arkadaşınızla gitseniz de 7/24 sürekli beraber olmak zorunda değilsiniz. Böyle düşünürseniz orta yolu bulursunuz bence.


  • buf-e kür  (26.09.21 18:36:45) 
ben yaptim ama annem de en az benim kadar cok yurur, bizim de gunluk 40-45 bin adim atmisligimiz var birlikte, bana misin demez yuruyus ve gezme konusunda. o yuzden o konularda sorun yasamadik biz.


  • in vino veritas  (26.09.21 19:05:35) 
Annemle 3-4 kez yurt dışına gittim ve hepsinde biraz dinlenip biraz gezerek hallettik. Kendisinden hiç beklemezdim ama ortalama günlük 25 bin civarı adım attık birlikte her gezimizde böyle ara vere vere yürüyerek. Bana kalsa ben her yere yürürüm çok çok uzun mesafeler olmadıkça ama mesela Paris’te annem olduğu için 3 metro durağı mesafedeki yerleri normalde yürüyecekken metro ile gitmiştim ve ona da rahat olmuştu.

Nereye gideceğinizi bilmiyorum tabii ama yurt dışında şehir gezisinde araba kiralamak pek mantıklı gelmiyor bana şehrin tadını yeterince çıkaramayacağımı düşündüğüm için.
  • ms brownstone  (26.09.21 19:24:33) 
nereye gideceksiniz bilmiyorum ama park yerleri ucretli oluyor zaten maliyetli olur taksi de cok pahali. teyzemle cok gezdim ama o benim enerjime yetmiyordu tavsiye etmem cunku ben sabahtan aksama kadar yururum o da hareketlidir alisveriste falan ama dizlerinden rahatsiz yokuslu yerlerde vs. sorun oluyordu


  • ala09  (26.09.21 20:56:03) 
"yurtdisi"ndan kastiniz hangi ulke, onu yazarsaniz daha net tavsiye gelebilir. Yurtdisinda her ulke ayni degil. ABD'de cok az yurumeyle bolca seyahat mumkun olabilirken mesela Norvec'i dusunmeyin bile.


  • hot potato  (26.09.21 21:11:48 ~ 21:25:52) 
Geçen sene Tunus'a, bu sene de Makedonya'ya gittik annem abim ve ben olarak. Kendisinin dizi protez ve hızı da penguen seviyesinde :) Araba kiralamıştık, gündüz bir yerlere gidip oraları gezdik, gayet rahat oldu. Akşamları çıkmadı, abimle ben takıldık.
Genç kişiler için biraz daraltıcı olsa da acayip mutlu oluyorlar.

  • whoosie  (27.09.21 13:52:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.