[]

sürekli aç kalınca vücudun yağ depoladığı doğru mu?

rejim yapıyorum, açlığa dayanıklıyım, hatta bazen belki de abartıyorum.
ama aç kalınca vücudun yağ depoladığı doğru mudur? bu, rejime ne kadar etki eder?
teşekkürler.


 
Sürekli açsan kalori girmiyorsa neyi depolayacaksın yağ olarak, yağ olarak depolaman için alman gerekenden fazla kalori alman lazım. Konuyu yanlış anlamışsın. Günlük alman gereken kalorinin çok altında kalori alıyorsan metabolizman yavaşlar yağ yakımın daha düşük olur, ikisi farklı konular.


  • Zaman Tamircisi  (25.09.21 16:01:58 ~ 16:06:33) 
eğer aşırı aç kalırsan vücut savunmaya geçer ve normalde yaktığından daha az kalori yakar bu da kilo vermeni zorlaştırır hatta çoğu zaman durdurur.

çok sıkı bi rejim yaptın ve rejimi birden bıraktın diyelim, işte o zaman o dediğin olur.
  • killerbee  (25.09.21 16:15:36) 
Bu anlık bir şey değil. Vücut savunmaya geçiyor, bu doğru. Ama az kalori alınca neyi depolayacaksın kısmı tam olarak doğru değil. Sürekli az kalori alınca vücut savunmaya geçip mevcut yağları korumaya alıyor. Yağ yakımı yavaşlıyor veya duruyor. Ancak ilaveten savunma mekanizması "galiba kıtlık var" gibi bir mantıkla bulduğu besini yağa çevirip depolamaya başlıyor. Az kalori alsan da yağ depolama oluyor.

Hatta şöyle bir şey var; bir anne hamile iken alması gerekenden az kalori alır ve düzgün beslenmezse karnındaki bebekte "dış dünyada kıtlık var" bilinci oluşuyor ve yine aynı mantıkla bulduğu her şeyi depolamaya başlıyor. Sonra doğunca obezite ile doğmuş oluyor.
  • himmet dayi  (25.09.21 16:56:03) 
Himmet dayı bahsettiğin konu bahsettiğin şekilde olmuyor. Yani vücut dışarıda kıtlık var deyip gelin kaloriyi yağ olarak depolamaz. Kalorinin yağ olarak depolanması sadece ihtiyaçtan fazla kalori geldiğinde olur, seni yanıltan konu şu: Uzun süre düşük kalori aldığında vücut "gereksiz" gördüğü tüm aktiviteleri minumuma çeker, vücut dediğin gibi kıtlık moduna geçer ve metabolizmayı yavaşlatıp günlük harcanması gereken miktarı en düşük seviyeye çeker, yani bazal metabolizman 1600 kaloriyse bunu 1000 kaloriye çeker, sen ancak 1000 kalorinin üstünde kalori almışsan bunu yağ olarak depolayabilir. Onun dışında çok büyük bi kalori açığı varsa sistemin çalışması için zaten ekstra kaloriye ihtiyacı var demektir, o yoklukta dışarıdan gelen kaloriyi yağ olarak depolama yoluna gitmez onu kullanır, ayrıca kaloriyi yağ olarak depolamak için de kalori harcarsın, bu da bu şartlarsa gereksiz bir harcama olur. Ayrıca senin dediğin gibi olsa, yani gelen besini yağ olarak depolasa ortada yine bi kalori açığı oluşacak, o zaman o açığı yine mevcut yağ depolarından kullanmak zorunda kalırdı ki sistem kıtlık moduna girmişse mevcut yağ depolarını korumak için minimum seviyede harcama yapmak istediğinden bu anlamsız bir kısırdöngü olurdu. Yani dışarıdan gelen kalorinin bir önemi yok bu anlamda onu her şekilde kullanır, asıl eğilimi mevcut yağları kullanmamak yönündedir.


  • Zaman Tamircisi  (25.09.21 17:12:27 ~ 17:14:32) 
"... bazal metabolizman 1600 kaloriyse bunu 1000 kaloriye çeker, sen ancak 1000 kalorinin üstünde kalori almışsan bunu yağ olarak depolayabilir."

aslında kastettiğim şey bu. gereğinden fazla düşük kalori ile beslenmenin orta/uzun vadede getirisi kilo almak oluyor:
www.everydayhealth.com
  • himmet dayi  (25.09.21 17:28:35) 
Tamam o zaman ben gereksiz savunma yapmışım sorry.


  • Zaman Tamircisi  (25.09.21 17:30:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.