[]

Kargo İçin Koli Nereden Bulunur?

Bir bağlamayı içine yerleştirebileceğim ebatta bir kargo kolisi nereden bulurum sizce arkadaşlar?

Hatta köpük falan da lazım olacak.


 
Kutu - Köpük derken bayağı pahalıya gelecektir o durum, desi büyüklüğü yüzünden kargo parası da yüklü olacaktır. Onun yerine otobüs vs.'ye verip gönderme imkanını araştırsan daha iyi olacaktır sanırım.


  • yeninesiltupcu  (25.09.21 13:08:39) 
beyaz eşya dükkanlarında ikisi de olur. içeri gir "ücreti mukabilinde" de. zaten büyük ihtimal para almazlar.


  • ya ben lan neyse  (25.09.21 13:09:25) 
O ebatta kargo kolisi bulamazsanız marketten 2 koli, bolca patpat işinizi görür. Bağlamayı tel kısımlarının altına ve üstüne bükülmüş karton destekler koyup patpat destekler koyun. Komple patpatla iyice sarın aap ve gövdeyi. Gövdeye uygun bir kutuya gövdeyi koyup yan tarafından veya üstünden artık neresi uygunsa bir delik açıp sap kısmını da karton koliden kestiğiniz parçalarla sarıp paketleyin. Üstüne de müzik enstrümanıdır kırılır falan diye etiket yapıştırın. Diğer türlü büyük bir koliye koyarsanız üstüne koyulacak yükler kolinin ezilmesine sebep olur. Zarar görebilir.


  • curukturpkokusu  (25.09.21 13:17:48) 
O sap kırılır kargoda. Müzik marketlerden bağlamaların geldiği kolilerden rica edebilirsiniz onlar atılıyor. Ama o sap kırılır yine diyeyim. Kargo'dan ziyade otobüs muavinine 100 lira ateşlemek falan daha güvenli sanırım bla bla car ya da.


  • hedep  (25.09.21 13:56:18) 
marketten, çöp etraflarından koli bulursun da geçen bana lazım oldu.

bizim işimize yarayacak koli tipi 3 oluklu, marketlerden bulabileceğin kutular tek yada 2 oluklu ve korumayacak tipler.

3 oluklu koli satan sadece 1 yer buldum o da aşırı pahalı, o paraya gitar case alırım yani o derece :)

benden sana bi tavsiye bağlamanın ölçülerini al, ona göre marangoza 3x3 4x3 elinde uyguın ne varsa kestir ve dikdörtgen prizma şeklinmde iskelet yap.

bağlamayı güzel paketle, sonra bu ahşap iskeletin içine koy, vidayla falan sabitle, sonra etrafına da koli falan bişeyler sar gönder. ben öyle yapıyorum. bundan sağlamı imkansız zaten.

hatta sadece çıtayı al, al bi testere bi avuç vida, kes kes evde yap oldukça basit.

alta bir kare , üste bir kare, 4 tane de dikine koydun mu bitti gitti.

benim paketleme sistemim şöyle, deli gibi streç filmle sararım herşeyi kat kat, sonra kılıfına koyarım, sonra kasanın etrafını gazete kağıdı vb doldururum sonra kasayı kapatır, tekrar streçle sararım, sonra da koli ile kapatıp kargoya götürüp, 4 tarafına dikkat kırılır yapıştırırım. hiç bir gitarım basım problem yaşamadı bu şekilde

ortaya destek falan attığım da oluyor bazen. akvaryum almıştım internetten o böyle gelmişti o zamandan beri benim sistem böyle :)
  • killerbee  (25.09.21 15:02:03 ~ 15:13:57) 
üstteki cevaplara katılmakla birlikte illa ben 0 koli alıcam diyosan: www.kolici.com ev taşırken etraftan büyük koli bulamayınca burdan çift oluklulardan söylemiştim, gayet sağlamdı koliler ama bizim kargocular değil koli çelikten kafes yapsan bile kırmayı başarırlar gibime geliyor.


  • 10032007  (25.09.21 15:24:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.