[]

Hangi telefonu almalı? iphone se sorusu

Mevcut telefonum tükenmek üzere, bir an önce düzgün bir telefon almak istiyorum ama hiç anlamıyorum teknil şeylerden. Bana kalsa iphone se alır geçerim, hali hazırda 6 kullanıyorum ondan önce 5s vardı yıllardır apple’a alıstım diye öyle devam ederdim. Çok anladığımdan değil sadece tanıdık diye. Telefonda sadece sosyal medya, kamera, müzik arada video vs takılırım onun dısında oyun filan oynamam.

Soru 1: güzel, uzun ömürlü android önerileriniz var mıdır?
2: se’yi nasıl bilirsiniz?
bütçe5,5 6 ya kadar.

 
iphone se al geç


  • jelly bear  (25.09.21 08:27:27) 
Artık telefonlar her işi her şekilde iyi görüyor. Bakman gereken şey işlemci, kamera, ekran piksel yoğunluğu falan olmamalı çünkü hepsi iyi düzeyde bu konularda.

Evvela sen karar vermelisin ios devam mı yoksa Android'e geçmeyi düşünür müsün.

Sonrasında da aldığın telefonda bakman gereken yegane şey cam ve gövde malzemesi olmalı. Artık midrange ile flagship arasındaki tek fark plastik mi yoksa alüminyum gövde mi, gorilla glass 5 6 mı yoksa 3 mü? Bu kadar.

Iphone SE bildiğim kadarıyla alüminyum gövde, gorilla glass 5 olması lazım. Bu şekilde alüminyum gövde gg5 hatta 6 bir Android ile kıyaslamalısın. Bir de baktım şimdi bataryası çok zayıfmış be:)
  • bana kedicik derdi  (25.09.21 10:00:31) 
yakın zamanda ben de büyük bir araştırma içerisine girdim. hem bütçe problemi hem de eski kafalaılık (3.5 mm jack girişi aramam, sd kart yuvası olmasını aramam) sebebiyle bir çok modeli araştırdım. android işlemcili bir telefon alacağım kesindi fakat markayı seçemedim. androıid telefonlardaki en büyük sıkıntım türkiyeye gelen işlemcilerin snapdragon olmaması, olanların da çok matah olmamasıydı (garnti vs..) bu sebeple samsung'un en son çıkan Samsung s20 fe 128gb depolama hafızası oaln ve 6gb ram'li snapdragon 865 işlemcili telefonunu aldım. bende bir önceki telefonumdan kalan ve müziklerimi sakladığım sd kart vardı ve bu telefonda sd kart girişi de mevcut. telefonu alalı 2 gün oldu. ısınma problemi, şarj problemi yaşamıyorum. tamamen işlemcisinin snapdragon olması ile alakalı. fiyatı da 5400tl vatan'da satılıyor. tavsiye ederim.
www.vatanbilgisayar.com

  • calm of desolation  (25.09.21 12:01:35) 
SE al geç, kafa rahat uzun kullanırsın.


  • 038576  (25.09.21 14:59:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.