[]

Sosyallikle ilgili birkaç soru

Yani buna sosyallik denmez de yine de bağlantılı olabilir diye sosyallik dedim.

Ekşi'de ünlü biriyle ilişki yaşamış sözlük yazarları başlığını okuyordum. Ünlü gören birçok kişi fotoğraf çekilmek istiyor. Ben düşünüyorum da gerçekten takip ettiğim ünlü kişileri görsem yanlarına gidip de fotoğraf çekilebilir miyiz diyemem. Bunu demeye çekinirim. Çünkü hem o kişi rahatsız olabilir hem de reddederse kötü hissederim. Belki o anın heyecanıyla fotoğraf çekilmek de isteyebilirim ama kendimi biraz tanıyorsam bir kere karşılaştıktan sonra rahatsız olmasın diye bir daha bakmam. Siz bu konuda nasılsınız?

Bir de şöyle bir durum var. Bu yıl üniversite sınavına girmiştim kendimi denemek için. Kampüsün girişinde belediye ücretsiz kek, meyve suyu, su dağıtıyordu ama gidip almaya çekindim.

Siz de böyle şeylerde çekingen misiniz?

 
Bedava yemek varsa ve sıra yoksa, özellikle muhtaç durumda olan insanlar için ya da bir grup insan için hazırlanmamışsa yerim.

Ama ünlü konusunda bende öyleyim. Asla rahatsız etmem. Tekrar dönüp bakmam bile. Ne kadar sevsem de terslenme ihtimalini almam ve rahatsız etmek istemem
  • zimbirik  (24.09.21 21:45:59) 
geçmiş dönemlerde festivallerdir, konserlerdir derken bir çok ünlü ile aynı ortamlarda bulundum, yan yana eğlendim, sohbet ortamlarında bulundum ama fotoğraf çektirmeyi geçtim selam bile vermedim. bunun sebebi aman tanıdığımı belli edip bi tarafını kaldırmayayım durumu da değil. insanlar zaten yeterince sıkılıyolardır, kendilerine özel anlarda sürekli birilerinin gelip konuşmak istemesi vs. rahatsız edicidir bence. kendi alanında oldukça tanınan bilinen mavi tikli, 15 yıllık bir arkadaşım var mesela. onunla bile tek kare fotom yok :)

yeme içme konusunda da; bedava yemek içmek gibi şeylere de çok yaklaşan, rahatlıkla gidip alan biri değilim. gerçekten ona ihtiyacımın olması lazım, çekingenlik de değil de ona gerçekten ihtiyacı olan insanların hakkını yemeyeyim düşüncesi büyük ihtimal. önceden konuşulmamışsa biri benim hesabımı ödediğinde de rahatsız oluyorum, ona borçlu hissediyorum filan. sevmiyorum bu duyguları.
  • hypathia  (24.09.21 22:35:38) 
Ünlü birini gördüğümde fotoğraf çektirmem, gözle taciz de etmem. En fazla yanımdakine aa seda sayann derim, bir kez de o bakar sonra devam ederiz.
Bir cafede burak özçivit karşı masamdaydı, sırf bakıyor da rahatsız ediyor konumuna düşmemek için arkadaşlar gelince yer değiştirmiştim ahsusjx

Bedava verilen gıda konusundaysa, o an açsam ya da canım kek çektiyse ve sıra yoksa gidip alırım. Çekinmem yani. Ama ihtiyacım olmadığında sırf bedava bir hizmet diye atlamam.
  • somethinginthewayshemoves  (25.09.21 00:51:56) 
Ünlü görme durumu için, kafamda listelediğim birkaç ünlü var. Bir yerde rastlarsam fotoğraf falan umrumda olmaz "abi/abla hep sizle oturup bi fincan ksjne6/ bi kadeh içki içmeyi hayal etmiştim." der direk teklifle giderim


  • materyalist imam  (25.09.21 01:56:57) 
Ben de sizin gibi yaparım. Ama çekingen olduğum için değil. Biraz da fotoğrafı gereksiz görüyorum. O ünlü ile fotoğrafım olsa ne olur olmasa ne olur diye düşünüyorum. Dolayısıyla o gereksiz gerginliğe de girmem. Ancak sanırım sadece bir kişi için bu kuralı yıkardım. O da Federer.


  • himmet dayi  (25.09.21 17:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.