[]

sürgülü kapı, malzemesi, fiyatları sorunsalı

müstakil evdeyiz ve odalardan biri direkt merdiven çıkışında. yani arada kapı filan yok. sıcaklıkların düşmesiyle merdiven boşluğundan çok soğuk gelecek. bunu sürgülü kapıyla kapatmak istedik. yükseklik 2,5 metre, en de 4,5 metre. sorduğumuz yerlerden biri ahşap pahalı olur mdf malzemeyle kapatırım işçilik dahil 2700 civarı tutar dedi. başka bi yer mdf ısı yalıtımı sağlamaz, ahşap olur dedi. mdf olursa metrekaresi 1000, ahşabın da metrekaresi 2000 dedi.

şimdi sorularım: mdf ısı yalıtımı sağlar mı?
mdfler arasında neden bu kadar fiyat farkı var, bunlar da kendi içlerinde kalite kalite mi?
burayı başka türlü nasıl kapatabiliriz? pimapen de bi seçenek ama göze hoş gözükmüyor evin içinde olunca beyaz beyaz.

 
çoğu inşaatta artık amerikan kapı kullanılıyor ve bunların temel malzemesi mdf. mdf ısı yalıtımı sağlar ama bunu daha da artırmak isterseniz kapıyı ürettirirken dolgu malzemesi olarak taş yünü kullanılmasını isteyebilirsiniz.


  • akiskan  (24.09.21 20:17:31 ~ 20:17:49) 
Biz kalın bir perde kullanıyoruz merdiven boşluğu İçin kışın oldukça güzel iş görüyor. Stüdyolardan gibi kadife ağır bir perde de iş görecektir(bunlar da ucuz değil sadece daha şık).
İkinci opsiyon da siyah ince çıtalı pimapenler olabilir.
Tamamen vakumlamadığınız sürece mdf pek bir işe yaramayacaktır kenardan köşeden rüzgar esecekse.
  • kullanıcıadımbuolsun  (24.09.21 20:19:12) 
2,5 x 4,5 metre ölçüsünde bir kapı mı olacak? Ölçüde hata olmalı, bu ölçüye 2700 tl fiyat çok ucuz çünkü.

Bu kadar geniş bir alandaki kapı ısı yalıtımdan önce bir sürü hatayı beraberinde getirir, ağır olacağı için çalışma problemleri olacaktır zamanla. Sürgü tekerleklerinin çıkaracağı sesler de bonusu.

Benim tavsiyem alanı güzelce alçıpan ile kapatıp, 90x210 ölçüsünde standart bir kapı boşluğu bırakıp istediğiniz her tür kapıyı taktırabilirsiniz.
  • John Bloor  (25.09.21 11:20:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.