[]

Kitap okumaya karşı yoğun direnç gösterme hali

Okumak istediğim bir sürü kitap var ama üç dört aydır çok zorlanıyorum okurken. Elim bir türlü kitaba gitmiyor, kitabı elime alabilip bir sayfa açsam daha ilk paragraf bitmeden kapağını kapatıp yerine bırakıyorum hemen. Hepsi çok beğenerek aldığım, konuları ilgi alanım olan kitaplar. Ne yapsam, bu durumu nasıl düzeltsem bilemedim. Her geçen gün üzülüyorum. Var mı bu durumla ilgili herhangi bir öneriniz?




 
Çeviri yapıyorum diye kitabı katleden, insanı okumaktan, hayattan soğutan çevirmenler var. Onlardan uzak durmak ilk şart.

İlgini çekecek hafif kitaplar bul. Kendine günlük programına uygun bir okuma saati belirle. Şu kadar sayfa okumadan kitabı elimden bırakmayacağım de.

Ben öyle yaptım.
  • Mirket  (24.09.21 16:46:54) 
alternatif olarak ne yapiyorsunuz bu onemli bir veri. belli ki oncelik kitap degil su anda. belki daha onemli buldugunuz baska bir gorev ve sorumluluklariniz var. ya da belki gun icinde cok stresli veya kafa yormali bir seyler yapiyorsunuz, aksam kitap fasli zor geliyor bos bos tavana bakmak, bir seyler izlemek ya da instagram'da filan takilmak daha iyi geliyor olabilir. bir sure kendinizi kitaba sartlamayip diger onceliklere izin verin. zamani geldiginde okursunuz zaten ilginizi ceken kitaplarmis madem.


  • in vino veritas  (24.09.21 16:55:28) 
süre hedefi koyun +1


  • curious mind  (24.09.21 18:33:49) 
Valla bu hal bence dönem dönem herkese oluyor. O yüzden ben cidden okumak istemiyorsam okumuyorum, dokunmuyorum dahi. Bı uzaklaşıyorum. Okuma isteği geldiği zaman ya da okumam gerektiği zaman pomodoro ile okuyorum.


  • Amaranta ursula  (24.09.21 19:55:30) 
abi canın istemiyor demek ki niye zorluyorsun ki?


  • floydian  (24.09.21 19:58:08) 
Dopamin detoksunu bi araştırın. Dopamin bağımlısı olduk bir çoğumuz, ekranlarda, sosyal medyada uyarana ve dopamine boğuluyoruz. Sonra kitap okumak yeterince tatmin duygusu yaşatamıyor.

Dopamin bağımlılığı, dopamin detoksunu araştırın.
  • zimbirik  (24.09.21 21:21:47) 
@in vino+1
Ben de pek ustune dusmuyorum, okuyasim yoksa yoktur deyip geciyorum. Sonra bir ara kendi kendine geliyor o duygu. Oyle gorev bilinciyle her gun su kadar okumaliyim tarzi seyler bana cok anlamsiz geliyor acikcasi. Kendini zorlarsan ve zoraki bir rutin olusturursan o aktivite artik zevk almak icin yapilan bir sey olmaktan cikar ve bir an once gorevini yerine getirip kurtulmak isteyecegin bir seye donusur bence.

  • j r r tolkien hayrani  (24.09.21 21:40:08) 
@floydian +1

Canınız istemiyorsa okumayın allahın emri değil ya.
  • burka  (24.09.21 21:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.