[]

MacBook pil değişimi hk.

15 inç retina ekranlı MacBook Pro sahibiyim (Mid-2014). 2270 döngüden sonra artık pilim servis uyarısı veriyor. İstanbul'da yaşamadığım için yakınlardaki Apple yetkili servisine pil değişimi için ulaştım, 2000 TL civarı pil değişimi için, 3700 TL civarı da top case değişimi için (servis inceledikten sonra gerekmeyebilirmiş de) ücret istediler. Apple Türkiye'nin sitesinde pil değişim ücreti yaklaşık 1700 TL olarak gösterilmekte. Yabancı sitelerde Apple'ın çalışanlarına pil değişimi esnasında top case'i de değiştirmeleri gerektiğini öğütlediği belirtilmiş. Cihazı pil değişimi için Apple Store'a götürsem top case'i de değiştirirler mi? Onun için ekstra ücret alırlar mı? Pil değişimi için cihazını götüren arkadaşlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.




 
ben 2016 pronun değiştirdim ama kronik sorun vardı klavye ile ilgili, o kapsamda değiştirdiler sanırım 5-6 ay önce. top case de değişti. daha doğrusu klavye, pil, top case ne varsa değiştirdiler. toplu olarak hepsine işlem yapabiliyor olabilirler yani. ücretsizdi benimki.


  • passion rules the game  (24.09.21 13:27:13) 
top case i neden değiştiriyorlar? ne garip olay. ben eski top case imi tercih ederim mesela.


  • holy biblo  (24.09.21 13:53:04) 
pil şişme yaptığında ekran tam kapanmıyor, touchpad çalışmıyor aluminyum kasa olduğu için kasa yamuluyor muhtemelen onun içindir.

ben kendim aldım değiştirdim pil 87 dolar + kdv civarıydı, zaten son derece basit bir işlem.

buradan almıştım.
www.dataservis.net
çok memnunum ama buradan pil değiştiren bazı arkadaşlar memnun kalmamış, kalibrasyon olayını iyi yapmadıklarından sanırım

buradan pil alırsan eğer ikili tornavida seti geliyor ama içini açıp bakmadan modelini bulabilir misin bilmiyorunm,

mac'in altında yazar gerçi kasa numarası vb
  • killerbee  (24.09.21 14:44:46 ~ 14:45:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.