[]

Web siteleri

Web siteleri nasıl para kazandırıyor? Sağda, solda çıkan Google reklamları gerçekten para kazandırıyor mu? Kazandırıyorsa neye göre ne kadar kazandırıyor?

Ekşi Sözlük'te her gün değişen ve sadece bir gün gözüken reklamlar ne kadar kazandırıyordur?

Ek sorum da şu. Web sitesi yapmayı öğrenmek için nereden başlayabilirim? Hazır tasarımlı sitelerden bahsetmiyorum bu arada. Yazılım gerektiren sitelerden bahsediyorum.

 
ek soruna cevap. tek başına site yapılmaz. yapılır da ya çok basit bir kişisel site olur yada hazır cmslerle yaparsın. o çok para kazananan kurumsal siteleri ekipler hazırlıyor. en kaba tabirle rakiplerle yarışacak sektöre uygun sıfırdan bi site yapmak için.

uxçi, tasarımcı, front endçi, backendçi, seocu, veri tabancı lazım.
  • buenosdias  (23.09.21 23:44:35) 
Ekşisözlükte temanın değiştiği ve tüm gün sitenin reklama dönüştüğü reklamlar günlük 80-100k TL civarıdır diye tahmin ediyorum.


  • mg3929  (24.09.21 00:26:35) 
@mg3929, öeh, günlük 100 bin çok değil mi?


  • dissendium  (24.09.21 00:29:13) 
Dün reklam sektöründen bi arkadaşla görüşüyorduk, mesela şu an sitelerde görülen tam sayfa reklamlara, kişi başı 8 TL veriyormuş Trendyol. Tam olarak kaçta kaçı site sahibine gidiyor bilmiyorum, ama günlük 10k tekil ziyaretçisi olan birinin 50k kazanması çok garip değil gibi.

Ek sorunuz için de cevap freecodecamp, fakat o kadar basit bir iş değil, haberiniz olsun. Ciddi emek istiyor yani. Minimum 1-2 yıl gerekir ortalama bir şeyler (misal duyuru gibi bir site) yapabilecek seviyeye gelmek için.
  • plutongezegendegilmi  (24.09.21 07:06:28) 
Çok değil. Televizyonda 20-30 saniyelik reklama alıyorlardır o paraları


  • mg3929  (24.09.21 11:44:20) 
elinizde fikir yoksa, yani websitenizde yer alacak şeye karar vermediyseniz website yapımını öğrenmenize gerek yok bence.

template vs kullanarak çok dolu dolu içeriği olan bir dolu websitesi var. önemli olan içerik ve bu içeriği insanlara nasıl ulaştırdığınız (daha doğrusu bu içeriği okumaları/incelemeleri için ne kadar kişiye ulaşabileceksiniz)
  • co2s2  (24.09.21 14:23:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.