[]

Telif hk.

bu iş hukuki danışmanlığa mı giriyor iblmiyorum, eğer öyleyse uyarıp kaldırmamı isteyebilirsiniz, saygısızlık yapmak istemem.

sattığım (aynı zamanda ürettiğim de sayılır çünkü baskı yapıyorum) bir üründeki bir karakterin telifiyle ilgili ihtarname geldi.

24 eylüle kadar ürünleri kaldırmam için, ihtarname geldikten 15 dakika sonra hepsini kaldırıp kendilerine geri dönüş yaptım.

ardından

"İhtarnamemizi aldıktan sonra kullanımın durdurulması konunun sulhen çözümü konusundaki olumlu yaklaşımınızı göstermekle birlikte, kullanım durdurulana kadar devam eden kullanımların müvekkil aleyhine marka ve telif hakkına tecavüz ve haksız rekabet teşkil ettiği durumunu değiştirmemektedir.

Konunun sulhen çözümü için ihtarnamemizde tamamlanması öngörülen “taahhütname imzalanması” ve sair hususlar henüz tarafınızca yerine getirilmemiştir.

Müvekkilin onayından geçen taahhütname metnini ekte bilginize sunarım. Taahhütnamede yer alan cezai şart, bundan sonra herhangi bir hak ihlali olması halinde talep edilebilecek bir tutar olup, taahhütnamenin imzalanmasından önceki dönemdeki kaldırılan kullanımları kapsamamaktadır."

gibi bir yanıt aldım.

ekte de bir taahhütname vardı, imzalayıp gönderebilirim ancak bana yaptırımlar ıbiraz fazla geldi.

"Taahhüt Eden, işbu taahhütname imzalandıktan sonra işbu taahhütnamede yer alan taahhütlerden herhangi birini kısmen ve/veya tamamen ihlal eder ve/veya Hak Sahibine karşı giriştiği hakız eylemlerine devam edecek olursa, Hak Sahibinin ve Hak Sahibinin lisans alanlarının işbu taahhütnamenin ihlal edilmesinden ve/veya tecavüz ve haksız rekabet fiillerinden kaynaklanan zararlarını, masraflarını ve kar kayıplarını tazmin edeceğini ve herhangi bir mahkeme kararı idari karar ya da icra emrine gerek olmaksızın direkt olarak  20.000Euro(20-Bin-Euro) cezai şart ödeyeceğini beyan, kabul ve taahhüt eder."

gibi tuhaf bir madde var mesela. kısmen veya tmamaen ihlalin kapsamı bile belli değil örneğin. ben ürünleri kaldırdım ancak google bunları haftalarca tutmayı sürdürecek. bu adamlar bunu öne sürerek "icra emrine gerek olmaksızın" 20.000 euro saplayabilir gibi sanki?

bu ürün zerre umurumda değil, satmaya niyetim de yok zaten. o konuda bir sıkıntım yok, ancak taahhütnamenin bu maddesi falan bana gayet ağır ve ucu açık geldi açıkçası.

daha önce bu konularda tecrübesi olan var mı?

 
Avukat olarak fikrim imzalamayın. 20 bin euro ciddi para simdi bu taahhudu aldiktan sonra da gecmise yonelik haklari icin haklarini da sakli tutuyorlar.


  • apocalipy  (24.09.21 09:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.