[]

MacBook alınır mı

Hiç MacBook kullanmamış biri sıkıntı yaşayabilir mi?
Sizin MacBook deneyiminiz nasıl?



 
elinize aldığınızın ertesi günü alışırsınız,
sihirlielma.com'da ipuçları var yeni mac kullanıcıları için.
Ben aynı günün akşamında yıllardır kullanıyor gibiydim. kısayolları öğrenin gerisi kolay.
  • amelie poulain  (23.09.21 22:12:13) 
Macos kullanamam korkusu dünyadaki en yersiz korkulardan biridir.

Apple'dan nefret eden ileri seviyede bir win kullanıcısıyken şaş kaza bir hackintosh ile vakit geçirdikten sonra o hafta gidip imac almıştım hala da mac kullanıcısıyım :)

İyidir güzeldir hoştur, çok kolaydır, yerli yerindedir her şey.
  • hedep  (23.09.21 22:33:01) 
Apple haterlar gelmeden hemen söyleyeyim. Çok memnun kalırsın. Bende mac de var windows pc de var. Mac'e geçince eşekten inip ata binmiş gibi oluyor. Windows'u da severim ama bazen fazla saçmalıyor.

Şöyle bir laf da var; "Once you go mac, you never go back."
  • himmet dayi  (23.09.21 22:44:20 ~ 22:44:45) 
Eğer almayı düşünüyorsan M1 işlemcili bir MacBook Pro haricinde alma derim. Bunun haricinde macOS’un kendine özgü doğasına alışmak zor değil. iOS, macOS vs. en retard insanın bile kolay kulllanabilmesi için tasarlanıyor. Ha Windows’a dair arayacağın şeyler olmayacak mı? İlla ki olur ama yine de genele bakıldığında Mac al ve tadını çıkar derim.


  • tmnslp  (23.09.21 22:59:15) 
eski windows kullanıcısı olarak mac'e geçtim 6 sene önce. iyi ki de geçmişim. asla geri dönmem windowsa. iş yeri bilgisayarı windows ve iğrenç.


  • jelly bear  (23.09.21 22:59:48) 
2011 yılına kadar sıkı bir pc kullanıcısıydım. mac'lere de her türlü önyargılıydım. sonra bir iki mac (ve diğer apple ürünü) etkileşimim oldu ve 2011'de bir macbook air aldım. o zamandan beri her türlü apple ekosistemindeyim, geçtim macbook'u yani. işyerinde hala pc var ama hakikaten başka bir yüzyıldan kalma bir şey kullanıyormuş gibi oluyorum ona geçince. sıkıntı yaşamaz yani hiç kullanmamış biri. zaten inanılmaz bir kullanım kolaylığına sahip oluyor apple cihazları. yaşlı insanlar falan o yüzden o kadar kolay ve sorunsuz kullanıyorlar bence apple ürünlerini.

ek olarak 2011'de aldığım macbook air'i daha bu sene başında bıraktım, yeni macbook alarak. ki kendisi hala yedek bilgisayar olarak duruyor, baya da iyi çalışıyor. bir de dayanıklılar sağolsunlar yani.
  • nimberjack  (23.09.21 23:02:13) 
Hep artılar yazılmış, eksileri daha fazladır.

Unix - Windows
Ubuntu indirip kurun severseniz elmalısı aha mac işte.
Çok kuvvetle muhtemel yaşanacak sorunlar
- community zayıf destek yok (x programı kurarken hata aldım çözemiyorum gugıllamaları)
- compatibility zayıf (çoğunluğa hitap eden uygulamalar çoğunluğun olduğu platforma çıkar yani Windows)
- M1 hızlı fakat geliştiriciler mevcut yazılımları entegre etmeli
- Keyboars layout alışma ( sonra şirkette bidaha Windowsta şaşırma )
- GPU yok, oyun oynanamaz
- file system format farklı, ssd yakarsın USB takarsın tanımaz, sıfırdan hem win hem mac file systeme uygun formatta tanımlayacaksın
- en vurucusu korsan desteği zayıf, Adobe cracklemek için açılmış koskoca sub reddit var sabah akşam versiyon deniyorlar, korsanlar destek vermiyor. Yine çoğunluktan dolayı win de bulması 5dk
- port desteği yok, dandik hublar bin lira. Onlarda da external monitore bağlasan bile deli gibi ısınıyor. Malzeme kalitesi kötü olduğu için düzgün dönüşüm yapamayabiliyor. Benim mouse paso kopuyordu.
- mevcut donanım yükseltilemiyor
- yedek parça ve donanım desteği çok pahalı (içi açılabilen çoğu cihazın komponentleri 100 200 liraya kendiniz ilerde değiştirebiliyorsunuz, batarya değiştirmişliğim var)
  • wiekannich  (23.09.21 23:34:43) 
İkisinide kullandım windows tokatlar


  • basond  (24.09.21 10:43:06) 
+1 M1 işlemcili bir MacBook Pro haricinde alma

acele edip intel aldım kasımkasım kasıyor
  • babafingo  (24.09.21 13:01:34 ~ 13:01:53) 
windows kullanma alışkanlıklarınız çok önemli. bilgisayar kullanırken klavyeyi sadece yazı yazmak için kullanmıyorsanız, macos daha kısıtlayıcı gelecektir. enter'a basınca dosyayı açmak yerine, yeniden adlandırmaya çalışmak çok da mantıklı değil mesela. ya da bazı diyalog kutularında klavye kullanamıyor olmak, bazen yavaşlatıyor.

bilgisayarınızın her yeri "korsan" program dolu ise macos'ta böyle bir şansınız yok gibi bir şey.

ufak tefek bazı şeyleri yapacağınız bedava programlar bulmak çok zor. çoğunlukla paralı.

genel olarak program bulmak daha zor.

bilgisayara bağlanan bazı elektronik aletler oluyor, bazılarının windows desteği olmuyor.

portlar kısıtlı.

kısacası, windows bilgisayarınızla şu anda ne yapıyorsunuz? bunları bilmeden bir şey söylemek çok kolay değil aslında.

öte yandan, gümbür gümbür çalışıyor. ara ara kafasına göre donmuyor. şu anda 2013 yapımı bir macbookpro kullanıyorum. canavar gibi çalışıyor. neden?

sözde daha güvenli. virüs tehlikesi yok gibi. kafanız daha rahat.

ıvır zıvır ufak tefek programlar yükleyemediğiniz için sistem şişmiyor.

çok fazla kurcalayacak ayar yok. ayar kurcalamanızı sağlayan programcıklar yok.

işletim sistemi ve bilgisayar beraber tasarlandığı için daha hızlı çalışıyor.

lg ya da samsung gibi markaların yeni tv'lerinde çok pratik bir şekilde bilgisayar ekranını ekrana yansıtmak mümkün. çok iş görüyor.

iphone - ipad kullanıyorsanız bağlantı vs daha pratik.
  • co2s2  (24.09.21 15:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.