[]

Beyaz yağlı boya üzerine gri mat boya?

Nasıl olur? Sanırım mat yağlı boya olmuyor, koyu renk de görmedim hiç şöyle bir baktım da.

Ne yapmak lazım? Tüm evi kazıtmak maliyetli olur, astar üzerine boya mı daha sağlıklı?

Bilgisi olanlar aydınlatabilir mi? Tşk.

 
Yağlı boyanın üzerine, su bazlı boya (slikonlu, plastik) uygulanmaz.
Tekrardan yağlı boya sürebilirsiniz ya da ucuz düz duvar kağıdıyla kaplayıp üzerine su bazlı boya uygularsınız.

  • catamenia  (24.09.21 00:21:48) 
Duvar kagidi kullanacaksam neden uzerine boya sureyim ki? Baska yolu yok mu astar vs?


  • influx  (24.09.21 02:00:39) 
yağlı boya duvar deyince kafamda canlanmadı, en son çocukken okul duvarlarının alt kısmı yağlı boya ile boyanırdı silinebilsin diye. bir de eski apartmanların duvarlarının alt kısmı.

ayrıca en etkili sonucu bi boyacıdan alırsın. armut gibi yerlere sor nasıl olur nasıl biter. boya kazıma olayı çok fena zor ve masraflı bi iş.
  • killerbee  (24.09.21 02:08:05 ~ 02:09:41) 
Eğer duvar denildiği gibi sentetik boya ise (eskiden sentetik saten boyalar kullanılırdı) geçiş astarı ile geçiş yapabilirsiniz.

Adı üstünde geçiş astarı, önce bunu sürüp sonra istediğiniz boyayı süreceksiniz.
  • John Bloor  (24.09.21 09:22:13) 
bizim evde yağlı boya üzerine plastik boya sürmüşler, yeni boyalı olduğu için bilemezdik ve fark etmemiz mümkün değildi. taşındıktan sonra yer yer çatlayan ve kalkan boyalardan altta yağlı boya olduğunu anladık. sakın bişiy olmaz diyerek üzerine su bazlı boyayla boyamayın.

ille kazıma yapılması gerekmiyor ama mevcut boya zımparalandıktan sonra üzerine astar uygulanması gerekiyor bildiğim kadarıyla, kazıma kadar olmasa da maliyetli ve uzun süren bir iş. yağlı boya üzerine direkt duvar kağıdı uygulaması yapılabiliyorsa öyle çözün bence.
  • evde liyakat kalmamis  (24.09.21 09:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.