[]

Spor vs. hakkında

adım adım şişko kategorisine girdim sonunda. 98 kiloyum, normalde 25 yaşıma kadar 80 kilo görmemiştim, şuan 32 yaşımda 98 kiloyum.

spora motivasyonum inanılmaz düşük seviyede, özellikle ağırlık kaldırayım veya koşu bandında koşayım gibi şeyler hiç ilgimi çekmiyor. çok amaçsız geliyor ve ne yaparsam yapayım bunu uzun süre devam etitremiyorum.

bu yukarıdaki sebep, son dönem neredeyse 4 öğün beslenmeye başlamamla birleşince, yaşım da ilerleyince beni obezite yoluna soktu.

insan spor yapmayınca, yaptığı diyette de azimli olamıyor, çünkü sporun o yarattığı yorgunluğu düşünüp "yeme ulan, yersen bugün boşyere onca ter döktün" motvasyonunu yitiriyor insan.

neyse;

kısaca spora başlamak istiyorum. aslında kickbox olur, bisiklet olur vs. o tür bir şey yapmak istiyorum ve muhakkak bir PT veya bir grup çalışması ile yapmak istiyorum. ancak 98 kilo olduğum için bundan da çekiniyorum artık, ne verilen hareketleri tam yapabilirim, ne de kilom nedeniyle yüksek kondisyon sağlayabilirim. bu sefer de yük olacakmışım gibi hissediyorum.

beslenme için de diyetiysen tutmayı düşünüyorum.

1. bana ne tür bir spor önerirsiniz? veya herhangi bir pt veya spor aktivitesiyle anlaşmadan önce 1 ay yürüyüş vs. ile hem biraz kilo verip hem de kondisyonumu mu artırsam?

3 sene önce bir PT tutmuştum, 2 ay boyunca çok faydasını görmüştüm. tabata vs. gibi idmanlar yaptırıyordu, hem eğlenceli oluyordu hem de yorgunluktan geberiyordum.

2. maslakta oturuyorum, bu çevrede önereceğiniz PT olur, salon olur bu tür "aktiviteli" bir şekilde bu işleri yaptıracak bir yer önerir misiniz?

 
Tenis tavsiye ederim. Koşmalı sporlar iyidir. Bisiklet de iyi. Kilo vermeye odaklanmadan keyif alarak spor yapsanız zaten kilo vereceksiniz. Favori sporunuzu kendiniz bulun. Bence basketbol ulaşılması en kolay spor. Bir tane basketbol topu alıp yakınlardaki bir sahaya gitmek çok kolay.


  • dissendium  (23.09.21 20:20:39) 
Kurek abi. Zihne de iyi geleceğini düşünüyorum.


  • stavro  (23.09.21 21:35:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.