[]

Asio4all driver ile uyumlu müzik programları

Behringer um2 ses kartı var elimde, ancak cubase 5'le uyum sağlayamadım. Asio4all driver ile uyumlu olan müzik programları ve sürümleri nelerdir bilgisi olan varsa sevinirim. Cubase 5 asio duble driver tarzında bir hata gösteriyor. Guitar rig mi denemeliyim mesela, eğer guitar rig uyumluysa hangi sürümünü kullanmalıyım. asio4all driver ile çalıştırabildiğimiz bir program var mı onu merak ediyorum.




 
cubase ne bileyim çok geçmişte kalmış başarısız bi program. geçmişte de çok sıkıntı çıkartıyordu.

daw olarak günümüzde, ableton, studio one, fruity loops, logic pro x, reaper programları çok kullanılıyor.

reaper ücretsiz.

ayrıca asio driverini düzgün kurduktan sonra asio 4all a ihtiyacın olmayacaktır.

diyelim ki normal sürücüsünü değil asio4all kurdun, yine hiç bir programda sıkıntı çıkarmayacaktır.

muhtemelen sen hem ses kartının sürücüsünü hem de asio4all kurdun diye double driver hatası veriyor. dediğim gibi cubase 5 ile çok problem yaşayan insan varmış ufak bi araştırma yaptım .
  • killerbee  (23.09.21 11:00:13 ~ 11:01:04) 
Behringer ses kartlarının en düşük modelleri maalesef driversiz geliyor (sitesinde bahsettiğiniz generic asio4all paylaşılıyor) ve windows cihazlarda salak saçma sorunlar yaşanıyor.

Şöyle bir durum var behringer'in eski bir windows driver'i ile win10'da çalışıyor o alet. Asio4all'dan çok daha sıkıntısız ve düşük buffer seviyesine inebilen bir driver idi.

Bu driver benim arşivden çıktı bi deneyin.
we.tl

online behringer usb audio şöyle bişey var yukarıdaki olmazsa deneyebilirsiniz
www.driverscape.com

Maksat gitar çalmak ise yalnızca guitar rig standalone versiyon deneyebilirsiliniz tabi ama cubase bir daw, guitar rig bu daw içerisinde çalışan bir amfi modellemesi yazılımı (tek başına da çalışabiliyor)

Cubase de asio driver kullanabilir asio4all desteklemediğini sanmıyorum uzun yıllardır cubase kurcalamasam da. Zaten gerçek bi driveri olan bir cihaz aldığınızda da o ses kartının asio sürücüsünü kullanmış olacaktınız. Probleminiz cubase değil bence bahsettiğim driver kurulunca can sıkıntısı geçecektir çok çok eski bir sürüm kullanmaya çalışmıyorsanız.
  • hedep  (23.09.21 13:09:09 ~ 13:20:59) 
FL studio is görür


  • olaylar olaylar  (23.09.21 15:12:12) 
Arkadaşlar geldiğim noktada durum şu. Hoparlörün jakını ön taraftaki kulaklık girişine takıyorum. Elektrodan ses geliyor hoparlöre ancak programda çaldığım enstrümana efekt yapamıyorum. Kanal kayıt kısmında çaldığım şey görünmüyor. Yani ses kartı gitarı görüyor da elektro gitar ile program arasında bir sıkıntı var gibi. Behringer in driver ı da asio4all ın driver ı da olmadı bu anlamda. Hedep'in verdiği driverscape deki driver ı deneyeceğim, f loops u da denemedim onu da bir deneyeceğim ama sanki sorun donanımsal mı diye de düşünüyorum açıkçası. Baya yoruldum iki gündür, bakalım bugün de deneyeceğim söylediklerimi. internette cubase ile çalan videolar var ama ben ne denediysem olmuyor. Yani ön tarafındaki kulaklık çıkışından efektsiz ses gelme ihtimali var mı? Eğer böyle bir durum varsa rca çıkışına 3.5mm jack ı nasıl bağlarımı düşünmem lazım. Fikirlerinize halen açığım. Daha yılmadım.

Kulaklık kısmına taktığım hoparlör girişleri.

ibb.co

(Elektronun düz sesi var ancak distortion alamıyorum programlardan, kanal kayıt kısımlarında sanki hiç enstrüman bağlanmamış gibi. Program görmüyor enstrümanı.)
  • dolantindr  (24.09.21 09:07:38 ~ 09:13:10) 
cubase i aç, ses kartı kısmından behringeri seç.

yeni audio track oluştur.

gitarı dene, ses gelmiyorsa input monitöring diye bi button olması lazım. diğer programlarda var, ona tıkla çalarken ses gelir.

ask.video

şunlara bak.
  • killerbee  (24.09.21 14:33:56 ~ 14:35:43) 
logic de mesela dediğin gibi ses kartına gitarı giriyorum preamp seviyesini ayarlıyorum ses geliyor.

logic pro x açıp çaldığımda ses gelmyior, input monitoring düğmesine tıkladığımda ses gelmeye başlıyor, dolayısıyla uyguladığım efektler ve kayıt da yapılabiliyor.
  • killerbee  (24.09.21 14:37:52) 
direct monitor diye var düğme.

productimages.hepsiburada.net
  • dolantindr  (24.09.21 15:35:26) 
benim kartlarda da var, ben ondan bahsetmiyorum.


  • killerbee  (24.09.21 20:31:47) 
sorunu çözüdüm. behringer um-2 yi hiç driver yüklemeden taktım (ortalıkta eski kalıntı driver bırakmadan) windows gördü yükledi. guitar rig kurdum, rig mikrofon kullanmak istediğini belirtti ve guitar rig için mikrofon kullanımını açtım. Bu şekilde programla ses kartı bağlantısı gerçekleşmiş oldu. Enstrüman girişini line1/mikrofon girişinden yapmış oldum, enstrüman girişinden görmedi. Diğer programları denemedim. Teşekkürler öneriler için.


  • dolantindr  (28.09.21 10:58:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.