[]

motosiklet

motor kullanan arkadaşlar koruma ekipmanı giydikleri zaman sürekli onunla mı dolaşıyorlar? sürekli motor botu ile yürümek gün içinde sorun olmuyor mu? bu açıdan işe giderken motosiklet kullanılmaz değil mi? sonuçta birçok işte bir iş kıyafeti var ve motosiklet kullanmak sıkıntı olur. özellikle beyaz yaklalı işi olup işe motosikletle giden var mı?

bir de motor alırsam park yok ancak 8-10 basamak indirebilirsem bodruma koyabilirim. bir motoru 8-10 basamak indirip çıkarmak zor olur mu?


 
iş yerinde ayakkabım var, motor botunu çıkartıp normal ayakkabı giyiyorum.


  • selam  (22.09.21 13:28:09) 
Şu anda kullandığım motor botum kışlık ve bileğe kadar. Kışın hiç çıkarmıyorum işe geldiğimde. tüm gün sorun olmuyor. onun dışında kaskı ve duruma göre dizlikleri motorun arka çantasına koyuyorum.

8-10 basamak olayına gelince, eğer sabit bir rampa vs yaptırabilirsen oradan indirip, çıkarabilirsin. Eski evimdeyken öyle yapıyordum. Motorum yaklaşık 150 kg.
  • Dr_Stat  (22.09.21 13:35:19) 
beyaz yakayım,
motorum varken motorla gidip geliyordum
kıyafetleri çıkarabilirsin onlarla dolaşmak uygun olmuyor.
motoru 8-10 basamak değil 2-3 basamak bile indirip çıkartamazsın! deneme bile! devirirsin!
  • erty_ksk  (22.09.21 13:45:34) 
motosiklet kullanırken takım elbise, normal pantolon giyiyor musunuz? tehlikeli değil mi? motosiklet pantolonu giyilir ama ayakkabı ve korumalıklar gibi kolayca çıkmaz sonuçta.

ya da takım elbise üzerine motosiklet montu da giyilmez.

motoru koyabileceğim 2 yer var. ya apartman boşluğundaki merdiven altı ya da bodrum. ikisinde de 8-10 adım basamak var.
  • black mamba  (22.09.21 14:01:11) 
Normal pantolon üzerine giyilen file pantolonlar var korumalı, eşim onlardan kullanıyor. İşe gidince çıkarıp arka çantaya tıkıyor. Ayakkabıyı da aynı şekilde arka çantada taşıyıp değiştiriyor. (Takım elbise değil, genellikle kanvas pantolon ve gömlek ya da tişört giyiyor.) Mont ve eldiven de arka çantaya, kaskı odasına koyuyor.

Edit: Şu pantolon www.drdmotorbikes.com
  • kobuzchu kiz  (22.09.21 14:10:10 ~ 14:11:34) 
Beyaz yaka motorla gidip geliyorum. Mesafe 3 km ama 5 güvenlik ekipmanım her zaman var.
Ben motosiklet botuyla geldiğimde iş güvenlik ayakkabısıyla değiştiriyorum, ayakkabılık var. İş güvenliği ayakkabısı giymeseydim, ayakkabılık olmasaydı ne yapardım? İş yerinde giymelik casual bir ayakkabı default beklerdi hep. kuytu bir köşe bulup bir şekilde değiştirirdim. sonuçta bir iş yerindeyiz ve yazılı yazısız kuralları, adabı var bu işin. botla bütün gün insanların gözünü yormaya hakkımız yok bence. ben karşımda öyle bir insan görmek istemezdim. itici de biraz açıkçası. ha avm'de orda burda gocunmam, laf vb. sokan olursa da misliyle karşılığını görür ama iş yeri ayrı bir oluşum.

kevlar korumalı çok güzel kotlar var. yerli üretimler bir nebze uygun fiyatta. iş yerinde giyilebilecek diz korumaları dışarıdan takılabilen alınmalı ki tak-çıkar sorun olmasın.

8-10 basamak motora göre değişir ama 150+ kg'larda bir motorsa yorar, üzer, sakatlık da çıkartabilir. rampa yapılabiliyorsa rampa +1.
  • onemoremile  (22.09.21 14:20:17) 
bütçen varsa korumalı tulum. bazı abilerimiz takım elbisenin üzerine giyip, hayata devam ediyor. işine geldiğinde ise jilet gibi çıkıyor tulum içinden.


  • evimin paspasi  (22.09.21 15:25:03) 
Çok güzel günlük ayakkabı görünümlü motosiklet botları da var bu arada, ben beyaz yakalı değilim ama kaba bi motosiklet botuyla da dolaşmak istemediğim için günlük olarak tatlı bi motosiklet ayakkabısı almıştım onu kullanıyorum. Onun da ağır geldiği çok sıcak havalarda, yine sırt çantası&top case gibi şeyler de normal ayakkabı taşımak için hayat kurtarıcı oluyor. o kadar alışmıştım ki motorun yanında değiştiriyordum iki saniyede. Böyle şeyler biraz alışkanlık meselesi.


  • amelie poulain  (22.09.21 16:27:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.