[]

Kasko eksper ataması

Park halindeki aracıma çarptılar. Karşı tarafla ilgili tutNağı doldurup süreci başlattık. Araç dingili yamulduğu için kendi kasko çağrı merkezini arayıp hakkım olan çekici ile servise çektirdim ve ikame araç talep ettim. Bu taleplerimden dolayıda hasar dosyası açılmış. Sorum şu araca hem trafik sigortasından atanan eksper gitmiş hemde benim çekici ve ikame araçdan dolayı dosya açıp eksper atamışlar. Benim kaskomun bozulmaması lazım mantıken karşı taraf kusurlu olduğu için ama eksper kaskodan gelince işler karıştı. Bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım çekici ve ikame talep ettim diye eksper gelir mi?




 
Hatalı olsanız da olmasanız da aracınız hasar aldığı için ve sigorta şirketi bunu öğrendiği için hasarsızlık indirimi alamıyorsunuz, sigorta şirketinin düşüncesi çok saçma gelecek belki ama " o da oraya park etmeseymiş o zaman " ayrıca çekici hizmeti ve ikame araç da kasko kapsamında kullanılıyor yani firma cebinden harcama yapıyorken o hasarsızlık indirimini size yedirmez... Nasıl kumarda oynatan kazanıyorsa sigortada da daima sigortacı kazanır...


  • apocalipy  (22.09.21 00:37:56) 
konu hakkında uzman değilim ama bildiğim kadarıyla mantık zaten kaskonuz sayesinde kusur ortaya çıkana kadar mağdur olmamanız. yani dosya açacak çünkü harcama yapmaya başladı. sonrasında eğer karşı taraf %100 suçlu çıkarsa, poliçenizde de çekici ve ikame araç hasarsızlığı bozmuyorsa sizin kaskonuz etkilenmez. ama bu aşamada mecbur dosya açacaklar ki harcamaları işleyebilsinler bir yere.


  • prodeq  (22.09.21 08:26:41) 
Geçmiş Olsun,
süreci iki şekilde yönetebilirdiniz,
1- karşı tarafın sigorta şirketine hasar ihbarı yaparak, trafik sigortasından hasarınızın karşılanması talebi ile. bu süreçte karşı tarafın sigorta poliçesi şartları ile hasarınızı karşılar ve hayatınıza devam ederdiniz.
2- kendi kaskonuzu kullanıp karşı taraftan bir şey beklemeden hasarınızı giderip hayatınıza devam ederdiniz. Sonrasında sigorta şirketinizin karşı tarafın trafik sigortasından kendi masrafını kendi alma yoluna giderdi bu da sizi alakadar etmezdi.
Sizin senaryoda her ikisi de gerçekleşmiş. problem yok. dosyalar bir şekilde birleşir, sizin hasarınız karşılanır, hasarsızlıkta ise olayın sonucunda %100 rücu yani masrafın karşı tarafa yansıyıp yansımadığına bakılır. Eğer az da olsa size kusur yazılırsa ki bu sizin senaryoda hatalı yere park vs. durumlarında olabilir, sizde kusur oranı çıktığı anda kaskonuzdan pay alacağı için hasarsızlığınız bozulur. Bu tüm sigorta şirketlerinde aynıdır. hasar oranına göre sigorta şirketleri hasarsızlığını bozmadığı müşteriler de olabiliyor. bu da sigorta şirketlerinin insiyatifindedir.
Gerekli bilgilendirme ve işlemleri başlattığınız için kendi mağduriyetinizi giderin ve hayatınıza devam edin. kusur oranı ve rücu işlemi için kendi sigorta şirketinizden bilgi isteyin. eğer size kusur verildiyse ve kendinizden eminseniz itiraz edebilir süreçle ilgili yasal yollara başvurabilirsiniz.
  • erty_ksk  (22.09.21 09:01:50 ~ 09:02:33) 
Yine bilen bilmeyen herkes yazmış. Kendi kaskona başvurup onarımı yaptırabilirsin. Senin hatan olmadığı için kaskon karşı tarafın trafik sigortasından hasarı rücu edecek ve senin hasarsızlığın bozulmayacak.


  • robin one persie  (22.09.21 12:56:06) 
@robin one persie +1 kesin, eminim, son kararım. kusur %100 karşı tarafta ise (mesela park yeri yasak bir yer park etmediyseniz) hiçbir poliçenizde basamak düşmez müsterih olun. ayrıca karşı tarafın trafik sigortacısına başvurarak araç değer kaybı da alabilirsiniz. onarım tamamlansın ondan sonra girişin tabi değer kaybına.


  • istanbul beyefendisi  (22.09.21 13:09:52) 
@robin one persie +1 herkesin her şeye yorum yapması ama hiç bir şey bilmemesi gerçekten çağımızın vebası. birebir aynısını yaşadım (park halinde çarpma, dingil yamulması) sürecin başında iki ayrı eksper atansa da dosyalar birleştiriliyor ve sizin kasko firmanıza yönlendiriliyor. sonrasında dosya kapanınca tüm masraflar karşı tarafın sigorta şirketine fatura ediliyor çekici ve ikame araç dahil. kaskonuzun hasarsızlığı filan da bozulmuyor. ayrıca dosya kapandıktan sonra karşı tarafın sigorta firmasına değer kaybı için başvurmayı da atlamayın.


  • ifsitifi  (22.09.21 14:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.