[]

CV'mi nasıl adam edebilirim?

Merhaba arkadaşlar,

CV'im konusunda kafa karışıklığım var. Geçen günlerde yeni bir CV hazırladım ve bazı şeyler kafama takıldı:

1- CV'nin sade olmasını istiyorum ama bayağı kalabalık oldu. Bunun başlıca sebebi bir sayfa olmasını istemekti. 2 sayfa da olabilir ama yine kalabalık geliyor.

2- Kalabalığı oluşturan kısım iş deneyimleri, hepsine de görev tanımlarını yazdım. Görev tanımlarını yazmasam çok yüzeysel kalıyor, yazsam çok yer kaplıyor.

3- En çok dert ettiğim şey ise tam zamanlı çalışma deneyimim çok az, biri 4 ay diğeri 2 ay olmak üzere 2 şirket var tam zamanlı çalıştığım, departmanlar farklı (yani birbiriyle alakasız alanlar) ve bu iki iş deneyimi birer yıl arayla. Her ne kadar bu iki işte bu kadar kısa süreli deneyime sahip olmamın sebebi benden kaynaklanmasa da İK bunu umursamaz. Bu durum da beni istikrarsız ve başarısız gösteriyor.

4- Eldeki işe yarar deneyimler: Okulda 9 ay kısmi zamanlı çalışma ve 2 yıl serbest çevirmen olarak çalışma.

5- Ben şimdi bu tam zamanlı çalışma deneyimlerini silsem mezuniyet ile serbest çevirmenliğe başlama arasında 3 yıl boş kalıyor. Hem 3 yıl boş boş gezdiğimi hem de hiç tam zamanlı çalışma deneyimim olmadığını düşünecekler. Üstelik 4 aylık olan deneyimim şu an çalışmak istediğim alanla ilgili. 2 ay olansa kurumsal ve bilinen bir şirket. Bayağı şey öğrenmiştim, Excel formülleri, ERP programı. Silsem bir dert silmesem başka bir dert. Acaba 2 ay olanı silsem mi? Yoksa dönemsel bir iş mi desem?

Yazdığım bu maddelerdeki sorunlar kafama takıldı. Sizce nasıl adam edebilirim bu CV'yi? Yoksa parayı bastırıp İK çözümü sunan şirketlere CV mi hazırlatsam (Bilindik şirketlerden biri 200 TL istiyor)? Tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

 
Çok uzundu hepsini okumadım ama insanlar cv deki o kadar şeyi okumuyor göz atıyorlar o yüzden görev tanımlarını yazmasam boş kalıyor deme bırak boş kalsın, göz sayfadaki şeyleri rahat seçebilsin, örneğin mülakatta müdür cv ye göz attı gözüne çarpan şeyi sorar zaten o zaman sözel olarak açıklarsın


  • freebird5406_2  (21.09.21 19:57:59) 
öncelikle cv hazırlamaya yardımcı siteler vasıtasıyla hazırla direkt kendin hazırlamaya kalkma. mesela europass'ten hazırlıyorum şık ve güzel oluyor bence başka siteler de var. orada sorulara cevap verirsin ve cvni sana hazırlarlar genelde de 2 sayfa olur zaten sorun değil.

görev tanımları da aşırı ayrıntılı yazılmaz zaten toplam 6 ay tam zamanlı çalışmışsın anlamadım ki nasıl kalabalık oluyor. işine yarayabilicek bazı keywordleri yazarak kısaca özetle, tabiki de düzgün iş tecrübelerini silme hocam niye siliyosun. anladığım kadarıyla senin formatta bir sıkıntı olduğundan karışık geliyor sana europass gibi güzel cv formatlarına sahip sitelerden oluşturursan hallolur bence.
  • semaforo de medianoche  (21.09.21 20:14:34) 
4- okulda çalışma ve serbest çalışmayı "işe yarar deneyim" olarak görme. Kimse de görmeyecek zaten.


  • etna  (21.09.21 21:08:03) 
size mesaj attim.


  • la lykia  (21.09.21 21:46:24) 
europass eski europass değil, şimdi ki şablonlar göz kanatıyor. önceden çok iyiydi. yalnız estetik dışında bir şeyi atlıyoruz. birincisi zaten o cv'yi gerçek bir gözün önüne düşürebiliyorsan zaten şanlısın ve cv iyidir. neden? çünkü firmalar yoğun bir şekilde filtre kullanıyorlar. bu filtreler de illa ki "requirements" kısmında yazılanlarla aynı olmak zorunda değil. yani adam "boğaziçi odtü dışındaki ele gitsin" ya da "şu keywordlere sahip olanlara daha yüksek puan ver (sektör lideri şirketin ismi veya sertifika adı)"

bu nedenle ne kadar standart cv, ne kadar typosuz cv, ne kadar çok (düzenli) bilgi o kadar iyi... bence.
  • 1195  (21.09.21 22:44:50) 
görev tanımlarınızı sadeleştirerek maddeler halinde yazabilirsiniz diye düşünüyorum. başvuracağınız işle ilgili görev tanımlarını yazıp diğer işleri yalnız başlık olarak da bırakabilirsiniz.


  • bana bir nick verin  (21.09.21 23:27:03) 
bence cv'nin 2 sayfa olması sorun değil. hatta iş tecrübesi 15 yılı geçiyorsa 3-4 sayfa da olabilir.

ben iş tanımlarını en fazla 2-3 cümle ile tutuyorum. (basit işlerde çalıştığım için) yani en fazla iki satır tutacak kadar. eğer deneyimin 2-3 cümleye sığmayacak kadarsa o bölüm için tablo yapabilirsin. iş tanımını daha küçük formatta yazabilirsin.

tam zamanlı çalışma deneyimleri en silinmeyecek olanlar. sakın!

cv'de boş zaman aralığı gözükmesinde sakınca yok bu arada. dikkatli birisi atıyorum bu x sene aralığında ne yaptın diye sorarsa biraz politik bir cevap iyidir. çalışmadığım süre içerisinde kendimi geliştirmek için şunları şunları yaptım ve hobilerime zaman ayırdım gibi.

ben cv'de bir ay çalıştığım yeri bile yazdım. nerde ne yaptıysan emek harcadıysan yaz kardeş.

cv'yi basit tutmanın en güzel yolu iş deneyimlerini ve kronolojik olarak yazıp alttaki bölümde yetenekleri sıralamak olacaktır. böylece iş tanımlarında göstermek istediğin, öğrendiğin yetenekleri o bölümde sıralayabilirsin.
  • mastermindj  (22.09.21 00:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.