[]

Dağdan inerken arabanın frenlerinin geç tepki vermesi?

Geçen gün başıma gelmiş hadise. Dik bir dağ olduğu için olabildiğince frenle indim bir süre sonra yanık kokuları gelmeye başladı, sonra da önceden yarım saniyede durduğum yeri 2 sn'de durmaya başladım, frenler geç tepki vermeye başladı. Sonra neyse bir yerde bir süre durduk, dağ inmesi bitti, frenler eski haline döndü.

Sorum, bu durum düz yolda da tekrarlar mı, bir sıkıntı oluşmuş mudur, balata, disklerle ilgili bir şey yapmak gerekir mi?


 
Bos viteste mi indin? Eger oyle ise anasını aglatirson balatalarin kisa zamanda.

Frenler cok isindiginda etkisi azalir evet. Motor sporlarında da bunu ozellikle kontrol altında tutmaya çalışırlae o yuzden hatta.

Duz yolda tekrarlar mı sorusunnun cevabi freni boyle yogun kullanmaya devam edersen kisa zamanda duz yolda da frenleme kaybi olur evet. Onun disinda yogun fren kullaniminda isidan dolayi boyle olmasi kacinilmaz dediğim gibi
  • stavro  (21.09.21 19:31:26) 
Motor freni ile inme alıştırmaso yapmanız lazım. Ayak frende inmek tehlikeli. Olabildiğince fren kullanmadan yavaşlatabilmelisiniz. Bu konu üzerine video falan bakın.


  • ykyt  (21.09.21 22:23:43) 
Burnuma balata kokuları geldi... Düşük viteste hafif hafif frenleyerek sabit hızda inmek en mantıklısı kesinlikle boşta inmemek gerekiyor. Balatalariniz ısındığı için geç tepki vermiş soğuyunca kendine gelmiz siz düzenli baskı balata kontollerini yaptırıyorsaniz sorun olmaz


  • apocalipy  (22.09.21 01:13:36) 
motor freninden destek alarak inmen gerekli. ısınan balataların tutuşu çok azalır. bu yüzden yarışlarda seramik fren diskleri kullanılıyor mesela ısınmasın diye. bu iki entryde epey detaylı anlatmıştım. hafif ve sürekli frenleme inmek en tehlikelisidir aşırı ısı üretir daha kötüsü yokuş aşağı önünüze bir araç/insan çıkar basınca durmaz.

eksisozluk.com

eksisozluk.com
  • orpheus  (22.09.21 01:46:16 ~ 01:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.