[]

duyuru müzisyenlerine soru

bizim oğlan (9 yaş) okulda bandoya girmiş. alto saksafon çalacakmış. okulun enstrumanlarını kullanacaklar fakat hijyen gereği ağızlığını kendiniz alıp getireceksiniz demiş eğitmen.

4c alto saksafon beki, kapağı, 1,5 numara kamışı ve bileziğiyle birlikte 1.750 lira. o da indirimli fiyatıymış.

oha? saksafonun kendisi değil ha sadece ağzına sokacağı kısmı.

bunun ucuz yollusu bulunur mu acaba? internetin altını üstüne getirdim yok. önerebileceğiniz, indirimli mindirimli, kazık yemeden alabileceğimiz bir yer var mıdır?

 
evet bu üflemeli aletlerin bek denilen üfleme kısımlqrı oldukça pahalı ve çalmaya doğrudan etki ediyor.

piyasayı son zamanlarda bilmiyorum 1750 den ucuza güzel neler vardır fakat dolara endeksli olunca tüm enstrumanlar bundan etkilendi

ezcümle kötü bir bek insanı enstrumanı bırakmaya götürebilir, altı üstü bir parça dememek gerek oldukça fark ediyor
  • freebird5406_2  (21.09.21 18:15:24) 
aşırı saçma bişey.

saksafon okuldan bek sizden, iki gün sonra bu müzik muhabbeti bitince o beki ne yapcakmışsınız?

abi o paraya saksafon alınıyo ya , madem öyle saksafon alın daha iyi

sevip sevmeyeceği de belli değil zaten. gidin değiştirin enstrumanı, bu krizde ne bu kardeşim deyip atar yapın, ucuz bişeye geçmeye çalışın.

bir sürü marka model bek var, bilezik var kamış var, fiyatları çok daha uygun mesela rico falan ama bu işi net olarak çözebilmek için okuldaki saksafonun marka modelini iyice öğrenip.

ondan sonra dore müzik, zuhal müzik gibi yerlere sormak lazım, özellikle rico falan satan yerlere.

bu arada dua edin de okulda çalışsın yoksa sizin apartmanı çok zor günler bekliyor.
www.youtube.com
  • killerbee  (21.09.21 18:24:24 ~ 18:32:00) 
ben de sizin gibi düşünüyorum, yapamazsa veya bıkarsa o bek benim bi tarafıma kaçacak. ama bando bu, hepsi eşdeğer enstrumanlar.

trampet vs çalsın dedim ama vurmalı yokmuş bizimkilere niyeyse. 20 tane nefesli sadece. trompet, alto sax, tenor sax ve klarnet. trompet ağızlıklarına baktım, onun da aşağı kalır yanı yok. ama tek parça sanırım kamışı, bileziği falan ayrı ayrı değil.

bir yandan bir enstruman çalsın istiyorum, bi de bando falan, bütün törenlerde görevli olacak, sosyalleşecek, o yüzden ben istedim aslında ama bu kadar tutacağını da düşünmemiştim.

söylediğim fiyat zaten müzik öğretmeninin önerdiği yerin indirimli fiyatı. ben yine de biraz soruşturayım.

enstrumanı çıkarmak götürmek yasakmış neyse ki. sadece okulda çalışacaklar. evde zart zart kafamızı sevmeyecek.
  • kibritsuyu  (21.09.21 20:40:22) 
yok yahu, saksafon çok alengirli.

trompet olsa 125 lira beki. o da 250 olmuş
www.mydukkan.com

yine de sahibinden'e bakın, güzel sanatlar öğrencileri, emekli bandocular falan çok uyguna buffet saksafon falan satıyordu geçmişte çok denk gelmiştim de bu ara pek göremedim.

bu trompet bekine bildiğimiz bahçe sulama hortumu takınca çok güzel dubstep yapılıyor.
www.youtube.com

ayrıca şu gün saksafon alsam muhtemelen küçük bir servet tutardı, internette 2500 3000 lere saksafonlar var ama ne markası bilinmiş, ne bi demosu bişeyi var, muhtemelen parçaları aşırı dandik dökülmüş iki günde kırılacak tiptedir. benim bi arkadaş öyle bi alet almıştı aldığı paranın 2 katını harcadı adam edemedi.
  • killerbee  (21.09.21 22:14:08 ~ 22:21:10) 
bando hocamız zuhal müzik ile konuşmuş. hocanın adını verip 1 adet bek ve 3 adet kamışı 300 liraya alabilecekmişiz. bilezik ağıza giren bir parça olmadığı için sanırım, halihazırda var olan bileziği kullanacaklar.

vurmalı çalgıları 5. sınıf ve daha büyük sınıflar çalıyormuş. 4 .sınıflar nefeslileri çalıyormuş. bana tam tersi olsa daha mantıklı gibi geldi ama hadi neyse.

nefesli 17 kişilermiş ve sadece alto sax ve trompet var imiş. hoca dudak ve diş yapısına göre dağıtmış kimin saksafon, kimin trompet çalacağını. klarnet ve tenor sax da yokmuş. 1 tane klarneti hoca çalıyormuş sadece. o ne lan dedim, tsk armoni mızıkası gibi. altı üstü okul bandosu, sadece 2 çeşit 17 tane nefesli sazla ne çalacaklar merak ettim. trombon, tuba vs. bas enstruman yok, onu da liseler falan mı çalacak acaba?
  • kibritsuyu  (26.09.21 01:00:23 ~ 01:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.