[]

İş telefonunun içini işveren görebilir mi

Selam,

İş hattı takılı bir iPhone cihaz örneğin; bildiğim kadarıyla konumu izlemek oldukça kolay ancak
Çalışanın whatsapp konuşmaları, galerisi falan iş veren tarafından izlenebilir mi? veya işveren bakar mı bu çalışan İnstagram yüklemiş, değişik fotolar eklemiş bu telefona falan diye ?

 
Sadece onların verdiği sim'i taktığın cihaz mı yoksa bizzat IT'nin sana verdiği (içine bir şeyler kurduğu) cihaz mı?

Ben olsam her şeyi görebiliyorlar gibi düşünüp, özel hiçbir şey için kullanmazdım.
  • nhk ni youkosu  (21.09.21 16:34:53) 
Onlar sıfır telefon ve sim verdi. Ben açtım kurdum hatta iphone bir adet.
Benim özel konuşmalarımı ve galerimi görsünler istemem tabii

  • cocukadamin kuzeni  (21.09.21 16:38:03) 
Ayarlara girdiğinde en üstte şuna benzer bir yazı var ise aşağıda yazılanları yapabilir. Fazlasını yapamaz.
appletoolbox.com

Denetim hakkında

Denetim, kurumlara sahip oldukları iOS aygıtları üzerinde daha fazla denetleme olanağı sağlar. Denetim ile yöneticiniz AirDrop’u kapatma veya App Store’a erişimi engelleme gibi ek sınırlamalar uygulayabilir. Denetim ayrıca, sessizce uygulama yükleme veya web kullanımını küresel bir proxy aracılığıyla filtreleme gibi ek aygıt yapılandırmaları ve özellikleri sunar.

Yöneticinizin neyi denetlediğini görme

Yöneticiniz profiller yükleyerek aygıtınızdaki ayarları denetleyebilir. Yöneticinizin hangi özellikleri değiştirdiğini görmek istiyorsanız ayarlara gitmeniz gerekir. Ayarlar > Genel > Profiller ve Aygıt Yönetimi’ne dokunun. Yüklenmiş bir profil varsa profile dokunarak hangi ayarların değiştirildiğini görebilirsiniz. Kurumunuz tarafından değiştirilen özellikler hakkında daha fazla bilgi için yöneticinize danışın.

Konuma ve internet aktivitelerine erişme

Kurumunuz, Mobil Aygıt Yönetimi (MDM) adlı özelliği kullanmadan aygıtınızın konumuna erişemez. Bu mod etkinleştirildiğinde aygıtınız önce kilitlenir ve aygıtınızın yöneticisi ancak bundan sonra aygıtınızın konumunu görebilir. Yöneticiniz aygıtınızı Mobil Aygıt Yönetimi (MDM) moduna getirirse kilitli ekranınızda bir mesaj görürsünüz. Kurumunuz aygıtınızın konumunu öğrenmek isterse bir bildirim siz aygıtınızın kilidini açana kadar kilitli ekranınızda kalır. Kurumunuz aygıtınızı kilitlemeden ve bu bildirimi size göstermeden aygıtınızın konumunu göremez.

Denetim; Wi-Fi ağlarına, VPN sunucularına, proxy sunucularına ve internet içerik filtrelerine erişim sağlamak amacıyla aygıtınızı ayarlamak için kullanılabilir. Bu ağ ayarları, internet aktivitelerinizi kurumunuzun ağları üzerinden yönlendirme özelliğine sahiptir, internet aktiviteleriniz burada güvenli hale getirilebilir ve yöneticiniz tarafından görüntülenebilir. İnternet aktivitelerinizin kurumunuz tarafından nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgi için yöneticinize danışın.
  • himmet dayi  (21.09.21 16:38:18 ~ 16:42:41) 
Ayarlara girince en yukarıda Apple kimliğim yazıyor sadece tek sekme olarak.
Onun altında bildiğimiz menü var uçak modu, wifi vs.

  • cocukadamin kuzeni  (21.09.21 16:44:56) 
O zaman bir şey göremez.


  • himmet dayi  (21.09.21 16:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.