[]

Annesinden yeni ayrılmış minicik yavru kedi bakımı ?

Arkadaşlar ne tavsiye edersiniz ? Nerden baksanız 15-20 günlük bir yavru kediyi evimizin bahçesinde buldum.. Bıraksam erkek kediler tarafından öldürülme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı için evin boş bir odasına aldım.. Ne yapayım ben bu hayvancağıza ? Nasıl doyurayım ? Ne yedireyim ne içireyim ? Hayvancağızın kendine bakabilecek duruma gelmesi için neler tavsiye edersiniz ey kediseverler ?




 
önce kesinlikle aşılarını yaptır, beslemek için kendi kendine yiyebilir hale gelene kadar damlalıkla süt ve su verebilirsin..


  • kedi olmus gidiyorsun  (03.06.10 15:38:27) 
keşke gözlemleseydiniz önce. belki anne çok kısa bir süreliğine karnını doyurmaya gitmişti?
hemen almasaydınız...

  • vejeteryan vampir  (03.06.10 15:39:19) 
şöyle söyleyeyim: Öğlen yemek için eve geldik, o sırada gördük.. Yani işimiz vardı malesef.. Birde bizim bahçe erkek kedilerin acaip şekilde gezindiği bir yer.. Hani hayvanı bırakıp işe gitseydik ölüsü ile karşılaşmamız muhtemeldi.. O yüzden içeri almak zorunda kaldık.. Hatta 15 dakika dışarıda bekledik bile malesef herhangi bir dişi kedi gelmedi.. Birde ortada şöyle pis bir durum var bahçe duvarımızın hemen yanında boş bir karton kutu vardı.. Belki sorumsuzun biri kutu ile getirip bizim bahçeye bırakıp gitti..


  • joehigashi  (03.06.10 16:01:22 ~ 16:12:21) 
15-20 günlük kediye aşı yapılmaz. genelde pire ve parazit için bir şeyler verilir.

kesinlikle sıcak tutun. Çok üşür yavru kediler.

kedi sütü tozu satılıyor veterinerlerde. ondan alın, ufak bir damlalıkla besleyin. besledikten sonra da çişini ve kakasını yapması için poposunu ıslak bir bezle silin.

sıcak tutun sıcak tutun
  • kahvegibi  (03.06.10 16:10:16) 
Bir de etraftaki veterinerleri arayın. Eğer yeni doğum yapmış bir anne varsa onun altına vermeye çalışın. Çünkü anne sütü almadan yaşaması zor olur genelde.


  • kahvegibi  (03.06.10 16:10:56) 
Ah keşke düzgün bir veteriner olsa buralarda.. O bahsettiğiniz yavru kediler için olan tozun olduğundan dahi şüpheliyim.. Bir kaç sene önce yine iş yerimize bir anne kedi yavrulamış, anne uzun süre gelmeyince veterinere ne yapmam gerekir diye sormuştum.. Adam bir adet enjektör verip normal kutu sütü çekin öylece verin hiçbirşey olmaz demez mi ? sonradan bir araştırdım ki yavru kedilere direkt inek sütü vermek öldürmeye kadar gidecek zararların önünü açıyormuş..


  • joehigashi  (03.06.10 16:14:20) 
papara iyi gelir ona. et suyu yumşak ekmek. mama işine alıştırmak istemezseniz tabi.
vet bulursanız taurin de alın. arada yumurta da verin. dişleri biraz çıkmışsa bunları yiyecek hale gelmiştir.
aşı, parazit ilacı, kum işleri gibi olaylarınız olacak, korkmayın.
kediciği iyi takip edin. karnı şişerse ovalayın.
kuma pek alışık değilse bile süt dışında besleyeceğiniz için kaka durumu başlayacaktır. kakasını takip edeceksiniz. böyle koklanıp gezinmeye, mıyırdanmaya başlayınca (genelde yemeklerden sonra) tuttuğunuz gibi kuma oturtacaksınız. parmaklarınızla kumu eşeleyebilir veya onun patisini tutup hafifçe eşeletebilirsiniz. gerisini kendi halleder.
biraz annelik edeceksiniz yani.
besleme ve eğitim konusunda.
günde bi kaç kere yemek ister, o yüzden ilgilenin, çok yalnız bırakmayın. yalnız bırakacağınız zaman kısıtlı bir alana bırakın (ufak tuvalet gibi) evi yavaş yavaş tanımasını sağlayın. o odadan diğerine taşımayın. yemek saatlerini aksatmayın.

ay daha ne diyeyim ben
hayırlı olsun
maaşallah
alla nazardan saklasın, analı babalı büyüsün, vatana millete hayırlı olsun.

arada bir de böyle pes bir tonla mouurrk diyin yanına gittiğiniz anda. nerdesin demek oluyür. anaları böyle çağırıyor bebeleri yanına. size koşsun, her yere kucakta gitmesin, ficudu gelişsin. elinizde gereksiz mıncırmayın çünkü sık sık uyuması gerek, uykusunu bölmeyin. uyanınca kaldığı noktadan devam eder, hızlı şarj olurlar gençken. ardınızdan çok baarcaktır miyvmiyvmiyv :P
  • kediebesi  (03.06.10 16:38:30 ~ 04.06.10 04:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.