[]

mikrofon önerisi

selamlar,

kitap seslendirme ve haber spikerliği için bir mikrofon alacağım. 200TL civarı bütçe düşünüyorum. fakat bu fiyata alabileceğim ürünler çöp ise daha fazla da bütçe ayırmayı düşünebilirim.

öneri mikrofonlarınız varsa, benimle paylaşabilir misiniz?

 
(bence) alabileceğin minimum setup 800-900 lira. 800 liranın bile aslında sana 80 dolarlık şey aldırdığını unutma :D

Lastvoice adı altında satılan BM800 mikrofon var, çin malı bir şey ama hiç fena değil. Bence alınabilecek en alt ama en iş gören mikrofon o. Fakat onu 48v güçle beslemen lazım, bunun içinde de en ucuz alacağın şey Behringer bir usb audio interface (ses kartı). www.sescibaba.com

edit:
www.lastvoice.com.tr

mik şu, yanında minik bi dönüştürücü verdiğini iddia ediyor ama o kablo ile takarsan çok büyük ihtimalle kısık bir ses veya dijital olarak gain artırılacağı için dipsesli bir ses alacaksın. Ses kartı bu yüzden lazım.
  • nhk ni youkosu  (21.09.21 14:11:09 ~ 14:15:36) 
Geçen yıl 90 lirayken şunu almıştım. Oyun oynarken kullanmak için aldım ve gayet iyi. Tavsiye ederim. Ben bu siteden almadım ama aramada bu denk geldi. Siz başka sitelere de bakabilirsiniz.
www.ciceksepeti.com

  • omnimon  (21.09.21 14:32:02) 
bütçenin üstünde fakat f/p ürün; behringer c1u, usb versiyonu ses kartı gerektirmez.


  • marlonbranda  (21.09.21 15:23:30) 
nefret ettiğim bişey varsa bu tür konularda sesin kötü olması. cidden çok itici geliyor.

200 liraya güzel bir mikrofon almak zor.

sadece mikrofonlar da bitmez, ortamda akustik düzenleme lazım, çok boş bir oda yankı yapar kaliteli mikrofonla bile sorun yaşarsın.

ayrıca bu tür seslendirmelerde kullanılan zincir şu şekilde gider

kaliteli bir mikrofon + kaliteli bir preamplisi olan ses kartı + equliser+ noise gate(belirli bi seviyeden düşük olan sesleri almaz) + compressor limiter (düşük seviyeyi yükseltir, yüksek olanı düşürür yani seslendirmende düşük ve yüksek ses olmaz, mesela bağırsan bile ses seviyesini otomaik olarak düşürür, fısıldasan bile noise gate limini aştıktan sonra yükseltir) + deesser(s ş ç gibi seslerdeki frekans patlamalarını önler)

yani kaliteli seslendirmede kullanılacak sistem aşağı yukarı budur. bunu da asio driverli, nispeten iyi bir preampliye sahip(hani 200 liralık çin malı kartlardan bahsetmiyorum), büyük diyaframlı condenser veya işini çözecek seviyede dinamik bir mikrofon, mikforon sehpası, pop filtreye ve temel olarak bu söylediklerimi herhangi bir daw içinde kullanabilecek serviyeye sahip olman lazım.

pahalı ama kolay olan diğer yol ise zoom h4n gibi bi ses kaydedici almak, bu dediklerimi yapmasa bile büyük oranda güzel bir sound sağlıyor, compressor/limiterli olan modelleri var ve programlara göre oldukça basit

bunun da fiyatları sanıyorum 2800den falan başlar

yani ses kartı ve mikrofonlu set alabilirsin veya dediğim kayıt cihazını alabilirsin h4n veya h4npro

www.hepsiburada.com

behringerin hiç bişeyini sevmem ama bu işini çözecektir.

bir tık yukarı kalite ararsan fiyat buralara çıkar
www.hepsiburada.com
  • killerbee  (21.09.21 15:47:05 ~ 15:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.