[]

pagasus kabin bagajı

ankara-sabiha-lviv arası uçuşumuz var hafta sonu.

pegasus şöyle demiş;
Uçak içerisine, her yolcunun 55x40x20 cm boyutunda kabin bagajı veya 40x30x15 cm boyutunda kişisel eşya getirme hakkı vardır.

giderken kabine almak istiyoruz bavullarımızı. evde bir tane var, bir de yeni alacağız ama direkt bu ölçülere göre bavullar yoksa elimizde 3-5 cm için sorun çıkıyor mu? thy biraz daha rahat diye biliyorum ama pegasus da tutup hepsini ölçmüyodur diye düşünüyorum. bir de hatırladığım kadarıyla uçuşa x dk kala güvenlikten geçilebildiği için eğer ki güvenlik bizi çevirirse tekrar kontuara git, sıraya gir vs durumunda uçak kaçar diye düşünüyorum.

bir de 'veya' diye belirtmişler ama ben kabine bavulumu koyduktan sonra kol çantamı dahi alamıyor muyum?

 
Benim küçük bir kol çantam ve kabin bagajım vardı. Bagajı yukarı koyup kol çantamı yanıma almıştım hatta sorun olursa diye bavulumda çanta kadar bir boşluk da bırakmıştım ama olmadı.
Ölçmediler, tartmadılar.
Ama boyut olarak belliydi zaten çok büyük bir şey olmadığı.

Biz sırada beklerken bir yolcunun bagajındaki 1 kiloluk ağırlık için sorun çıktığını hatırlıyorum ama Pegasus biraz inceliyor bu konuları.
  • Dağcı  (21.09.21 11:15:07) 
kabin boy valiz ve el çantası ile yolculuk ettim birkaç defadır pegasusla.

tartma ölçme işi sanırım biraz şans, online check in yapıp kimsenin çantama bakmadığı da çok oldu, boarding sırasında tartıp ölçtükleri de. standart bir uygulaması yok sanırım, caydırıcı olsun diye arada bir yapıyor olabilirler.

pandemi koşullarında ordaki hengamede hiç bu işlerle uğraşmayın derim nacizane, alın geçin kabin boy valiz.
  • Phoebe  (21.09.21 11:31:32 ~ 11:43:29) 
orta boy kabin değilse
3 cm için sorun asla çıkmaz

her yönden 5 cm büyükse gözüne batıp kontrol edebilirler

ayrıca bavul yanında sırt çantası bile geçiyor çoğu zaman
en iyi taktik montla çantanın üstünü kapatmak

geri döncekseniz kioks yoktur büyük ihtimal, orada tartım vs. yapıyorlar
extra bagaj al, farkını öde olayları oluyor
  • bir soru sorcam  (21.09.21 12:14:03 ~ 12:17:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.