[]

Spor motivasyonu

Dönem dönem kilo verme amaçlı diyet-spor ikilemine giriyorum. Şimdiye kadar sonuç aldım, istediğin noktaya geldim. Şimdi pandemi dönemindeki hantallığı atıp kiloları verebilmek için yine başlamak istiyorum ama yapamıyorum. Bir şekilde nefsime yenik düşüyorum. Bu durum kendime olan saygımızda eksiltiyor. Kendi kendime bu motivasyonu nasıl yakalarım sizce




 
benim de hep istedigim 3 seyden biri saglikli yasam ile spor isiydi. diger isteklerimden biri de sigarayi birakmakti. once sigarayi biraktim ve bu bana inanilmaz bir motivasyon sagladi. bunu yapabiliyorsam herseyi yaparim gibi bir enerjiyle doldum. benzer bir seyi siz de yapabilirsiniz, daha basic kolay bir hedef belirleyip onu basarin. sonrasinda sporu da bir hedef olarak koyun onunuze eminim daha motive bir sekilde devam edersiniz.


  • Zima Blue  (20.09.21 09:52:07) 
Bir süre kendimi zorluyorum.
Mesela bir hafta çok zorluyorum sonra faydasını görüp devam ediyorum. Benim motivasyonum hep fayda görmek üzerine.
Full devam edemiyorum mesela yine bıraktım ama bu akşamdan itibaren tekrar başlayacağım.

Eskiden motivasyonum üzerime olmayan elbiselerimdi ama belli bir zaman sonra onlar da etkisini kaybediyor tek tük şimdiki fiziğine uygun kıyafetler almaya başladıkça haliyle azalıyor etki.

Yeni motivasyonum sağlıklı bir yaşlı olmak.
Zayıf olmak, eski kıyafetlerimi giyebilmek bunları artık dert etmiyorum (etmiyormuş gibi yapıyorum ya da)
İlk motivasyonum sağlıklı olmak.
Biraz hızlı merdiven çıkınca kalbimin hızlanmasını istememek, nefes nefese kalmamak.
Koşabilmek.
  • Dağcı  (20.09.21 09:58:47) 
normalde sporu kilo verme maksatlı değil, sağlıklı yaşam için yapmanız gerekir. kaldı ki kilo verirken de öncelikli amacınız sağlıklı yaşam olması lazım.

ama tıp çok ilerledi. artık spor yapmasanız da öyle güzel ilaçlar ameliyatlar var ki, spor yapmış gibi 70-80 yaşlarını görüyorsunuz.

haaaa derseniz ki, vay arkadaş ben öyle ilaca ameliyata gelemem, it gibi spor yapacaksınız.
  • co2s2  (20.09.21 13:39:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.