[]

eski borç

atıyorum 2012'de 10bin tl bugün geri ödenmek istense ne şekilde hesap yapmak gerekir?

enflasyona göre yapalım desek gerçeği yansıtmıyor.

genelde altın deniliyor fakat bu gerçeği yansıtıyor mu bilmiyorum.

 
Yasal olarak mahkemelerin falan hani karar verirken faiziyle dediği oran temerrüt faiz oranı diye geçer internette hesaplayıcı var, bu para mahkeme kararı ile hesaplanacak olsaydı böyle hesaplanırdı ki enflasyonla benzer sonuç verir sanırım.

Galiba altın dinen söylenen bir şey, islamda faiz haram olduğu için altın verip almak uygun görülüyor müslümanlar arasında sanırım.
  • atom karincanin torunu  (20.09.21 07:49:35) 
alttaki başka bi duyuruda vardı bu link:
www3.tcmb.gov.tr

  • barankovan  (20.09.21 10:02:47) 
ben böyle durumlarda euro ya da dolar kurlarını esas alıyorum. bir kaç arkadaşım bana geri borç ödemesi yaparken tl almalarına rağmen euro üzerinden geri ödemişlerdi.


  • co2s2  (20.09.21 13:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.